Se billederne: Hvorfor elsker katte at ligge i papkasser?

5. februar 2015 13:09 | Af: Anne Mejdahl Daugbjerg, ad@newsbreak.dk
 
Se billederne: Hvorfor elsker katte at ligge i papkasser?
Foto: Instagram

Har du nogensinde prøvet at købe en fin kurv eller pude til din kat – hvorefter den ligger sig godt til rette i kassen, der fulgte med? Så er du ikke alene. Forskning har nu fundet ud af, hvorfor katte elsker at ligge i kasser

Vi elsker at forkæle vores husdyr, og katten er ingen undtagelse: Lillemissen skal da have det bedste af det bedste. Men du skal ikke blive overrasket, hvis katten langt heller vil ligge i en pap-kasse end i en dyrt indkøbt kurv eller seng.

Katte er notorisk svære at blive kloge på. Men nu har dyrlæger og biologer fundet ud af, at din kat ikke bare kan lide at ligge i en kasse: Den har måske brug for det, skriver Wired. I 50 år har man forsket i kattens adfærd, og meget tyder på, at katten har brug for små, lukkede steder for at føle sig tryg og sikker.

Når en kat bliver stresset, søger den gerne en kasse eller andet sted, der er lukket af. En hollandsk forsker lavede et forsøg, hvor hun sørgede for,  at der var kasser til at gemme sig i for en gruppe ny katte, mens en anden gruppe ikke havde adgang til kasser.

Hun fandt ud af, at de katte, der havde adgang til kasser havde markant mindre stress og de vænnede sig hurtigere til de nye omgivelser. De var også langt mere interesserede i kontakt med mennesker.

Det har også noget at gøre med, at katte er virkeligt dårlige til konflikter. De vil langt hellere løbe væk og gemme sig. Derfor bliver en lille kasse et sikkert sted, hvor katten kan gemme sig.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at vide, at katte har et langt større behov for varme, end mennesker har. 30-36 graders varme har katten brug for for at føle sig tilpas – og det er jo altså noget højere end det, vi kalder stuetemperatur. At kravle ned i en lille kasse hjælper altså katten  med at holde på varmen.

Katte er vældigt populære på nettet, der er endda en instagram-profil, der udelukkende har billeder af katte i kasser(#boxedcats). Se de bedste herover.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu