Hvorfor skal man vælge et kviklån?

11. juni 2018 09:02 | Af: Sponsoreret Artikel

Selve begrebet kviklån dækker over mange forskellige former for mindre lån, som du kan optage for at få råd til forbrugskoder eller andre uforudsete omkostninger.

Hvorfor skal man vælge et kviklån?
Arkivfoto.

Som navnet indikerer er lånet velkendt på baggrund af sin hastighed: Der er ikke mange timer fra, at du ansøger om at få lånet, til du har pengene stående på din konto.

Men hvorfor skal man egentlig vælge et kviklån?

Lån til det, du vil

Når du vælger at påtage dig et kviklån online, er der en række ting, som du slipper for, hvis vi sammenligner med almindelig låntagning hos din bank. For det første slipper du for at skulle stille sikkerhed. Dette vil din bankrådgiver ofte forvente. Og du kan ydermere undsige dig timelange møder og snakke om, hvad du skal bruge pengene til. Fordi – sagt helt kort – du bestemmer helt selv, hvad du vil bruge pengene på.

Og derfor er kviklånet et godt valg til dig, uanset hvad du skal bruge pengene til. Det kan være alt fra en vaskemaskine, som er gået i stykker, og dyre tandlægeregninger til udbetaling på leasingbiler eller som økonomisk støtte i tilfælde af, at du står i midlertidige økonomiske vanskeligheder.

Andre fordele ved kviklån er, at det hele foregår online. Det gør ansøgningsprocessen både hurtig og nem, hvilket sparer dig for en masse unødigt arbejde. Alt du skal bruge er sådant set dit NemID, som du skal bruge til at underskrive aftalen med.

Tænk dig om, før du vælger et kviklån

Eftersom lånet er både nemt og hurtigt at optage, så vælger rigtig mange. Og hvis du har en økonomisk situation, der kan holde til det, kan det også godt være en god idé. Dog er der mange, som vælger lånet af forkerte årsager, og som ikke har mulighed for at tilbagebetale pengene. I så fald bliver det en både dyr og meget ubehagelig oplevelse.

Derfor bør du ikke træffe en forhastet og uovervejet beslutning, som kaster dig ind i kviklånet. Her kan det være en god idé at lægge et budget på forhånd, så du kan danne dig et overblik og se, om du kommer i problemer efter kviklånet indtræffes.

Ydermere kan jeg ikke anbefale, at du optager et kviklån for at tilbagebetale anden gæld, som måske er forfalden. Dette kan være startskuddet til længerevarende økonomiske problemer, og i dette tilfælde vil det være en bedre løsning for dig at rådføre dig med din bank eller anden professionel rådgivning.

Vælg det billigste kviklån

Naturligvis er prisen en af de mest afgivende faktorer for, hvilket lån du skal bruge. Og for at finde det billigset vil jeg anbefale, at du gør brug af online anmeldelsestjenester, som hurtigt giver dig et overblik over, hvor du får det billigste lån. Når du skal sammenligne priser, skal du – som mange fejlagtigt tror – ikke kigge på renten. Eftersom der både er gebyrer og andre omkostninger, så kan det sommetider være billigere at optage et lån med en højere rente. Nej, tallet du skal kigge på er ÅOP, som er de årlige omkostninger i procent. Og du kan være ganske rolig: Dette tal er altid at finde på alle lån, eftersom det fremgår af loven, at det skal oplyses på ethvert lånetilbud. Eftersom tallet dækker over de samlede omkostninger, er det absolut det mest retvisende tal, du skal kigge på.

Udover prisen bør du også overveje betingelserne, hvor du skal kigge på evt. aldersgrænsen. Mange lånevirksomheder har som krav, at du er over 20 eller 23 år, men du kan også finde lån, som gives til 18-årige. At låne penge af en lånevirksomhed, hvis du ikke er fyldt 18 år endnu, er ikke lovligt.

Sidst, men ikke mindst, bør du også overveje afbetalingsperioden. Hvis du har mulighed for det, kan det være en god idé for dig at få lånet tilbagebetalt hurtigt, eftersom du på den måde undgår, at renterne løber på over for lang en periode – og du finder derved det billigste lån. Det er altid en god idé at regne et lån igennem i et regneark, inden du accepterer. Du skal altid sikre dig, at du er i stand til at tilbagebetale lånet efter aftalen og overholde de angivne betingelser.

Produceret af Heymate

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu