ANNONCE

Benzinpriser – Hvornår er det billigst at tanke benzin?

9. juli 2018 13:04 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Benzinpriser varierer - så hvornår er det billigst at tanke benzin? Her kan du læse de nye opdaterede råd fra FDM

Brændstof er som bekendt en dyr vare, så mange danskere spørger formentlig sig selv: “Hvornår er det billigst at tanke benzin?”

Hidtil har rådet lydt, at man skal tanke før klokken 10 og tanke tidligt på ugen. Men de råd skal man bare glemme igen ifølge Dennis Lange, juridisk konsulent ved FDM.

– De seneste to år har vi set, at prisen har stabiliseret sig henover døgnet. Priserne er blevet langt mere dynamiske og flydende, så man kan ikke længere sige, at der er bestemte tidspunkter på dagen eller ugen, hvor det er billigere at tanke end andre, siger Dennis Lange.

Skyldes Circle K

Ifølge ham skyldes det primært benzinkæden Circle K’s indtog på det danske marked.

– Circle K gik ud og sænkede de generelle priser, hvilket gjorde, at der ikke længere var den her forskel i løbet af dagen og ugen. Og det har alle konkurrenterne tilsyneladende efterlignet, siger Dennis Lange.

Circle K’s beslutning skyldes formentlig, at benzinkæden har villet forsøge at sprede kundebesøgene mere jævnt henover ugen og døgnet, er buddet fra FDM’s juridiske konsulent.

Hold øje med benzinpriser

De dynamiske priser har gjort, at der nu ikke længere findes håndfaste tips til, hvornår det er billigst at tanke. Dennis Lange har dog stadig et par gode råd, man kan skrive sig bag øret.

– Generelt er det stadig billigere at tanke, hvor der ligger flere tankstationer indenfor et begrænset område, for så vil tankstationerne typisk konkurrere på prisen mod hinanden. Derudover er det en god idé at holde sig fra tankstationer, der ligger i forbindelse med eller tæt på motorvejen, for her er prisen som regel skruet lidt ekstra op, siger den juridiske konsulent.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu