ANNONCE

Hvornår skal man stoppe med at slå græs?

19. oktober 2020 09:00 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Sæsonen for havearbejde er snart forbi - men hvornår skal man stoppe med at slå græs?

Efteråret er for alvor kommet til Danmark, og snart vil de fleste danskere sikkert ikke finde det specielt fristende at gå i haven.

Men hvornår mon man skal stoppe med at slå græs?

Ifølge Bolius afhænger det af jordtemperaturen.

Når den er lavere end 6-7 grader, behøver man således ikke længere at slå græsset.

Bolius skriver, at det typisk sker omkring slutningen af oktober – men nogle gange kan temperaturen være så høj, at du bør vente helt til november.

Da der er risiko for, at din græsplæne kan blive ramt af sneskimmel, hvis du ikke slår den inden vinter, er det vigtigt, at du først stopper med at slå den, når græsset ikke længere gror.

I galleriet ovenfor kan du se 13 typiske fejl, man kan komme til at begå med sin græsplæne, der gør, at græsset bliver grimt.

Kom mosset til livs

Hvis man har været så uheldig, at der er gået mos i ens græsplæne er der også en hel del råd, det er godt at følge.

Fuldstændig ligesom anden vedligeholdelse af haven, er det nemlig vigtigt, at man følger eksperternes vejledning, da man hurtigt kan komme til at ødelægge det for sig selv, hvis man gør noget forkert.

I artiklen nedenfor kan du læse mere om, hvordan du fjerne mos i græsset.

Mos i græsset? Sådan får du liv i plænen igen

Fakta

Sådan slår du græs

Start med at klippe kanten af plænen. Sørg for, at der er god plads til, at du kan vende rundt med plæneklipperen.

Sørg for at slå græsset i et mønster. Du kan klippe græsset i striber, hvor du klipper fra side til side på plænen – eller du kan vælge at klippe i cirkler, hvor du klipper langs kanten på plænen og bevæger dig længere og længere ind mod midten. Begge dele er fint, bare man er konsistent i mønsteret.

Det er en god idé ikke at klippe i det samme mønster hver uge, da det kan gøre, at græsset begynder at gro i den retning, du klipper.

Det er bedst at slå græs tidligt på aftenen, da græsset som regel vil være tørt, og solen ikke er for skarp. Det giver græsset tid til at komme sig efter slåningen.

Kilde: Family Handyman.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu