ANNONCE

Hyundai og Apple meldes klar til at samarbejde

10. januar 2021 18:58 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Sydkoreansk avis skriver, at den første selvkørende elbil fra Hyundai og Apple kan være på gaden i 2024.

Hyundai og Apple meldes klar til at samarbejde
Hyundai har planer om sammen med Apple at udvikle en selvkørende elbil. Den skal produceres i USA, skriver sydkoreansk medie. Foto: Jonathan Ernst/Reuters

Den sydkoreanske bilfabrik Hyundai Motor og Apple planlægger senest i marts at indgå en aftale om partnerskab for udviklingen af selvkørende elektriske biler.

Produktionen skal formentlig starte i 2024 i USA, skriver avisen Korea IT News søndag.

Nyheden kommer, efter Hyundai fredag oplyste, at det har haft de første samtaler med den amerikanske techgigant.

Udmeldingen kom, efter en sydkoreansk avis havde skrevet, at bilfabrikken agter at sende en selvkørende elektrisk bil på gaden i 2027.

Det fik værdien på Hyundai-aktier til at stige med 20 procent.

Hyundai ønsker ikke at kommentere søndagens nyhed om partnerskab med Apple. Men gentog, hvad bilfabrikken skrev fredag, at man har modtaget henvendelser fra flere selskaber om et muligt samarbejde om at udvikle en selvkørende elektrisk bil.

Apple ønskede søndag ikke at sige mere.

Flere detaljer

Korea IT News havde dog i en opdateret version om partnerskabet fjernet nogle af de detaljer, som var med i første version. Her blev det nemlig omtalt, hvor produktionen skal finde sted. Men også hvad tidsplanen er for den endelige aftale mellem Hyundai og Apple.

I første version hed det, at det nye elektriske køretøj enten skal produceres på Kia’s bilfabrik i den amerikanske delstat Georgia. Eller også skal parterne sammen investere i en ny fabrik i USA.

Kia er en søsterfabrik til Hyundai.

Korea IT News skrev videre, at der i 2024 skulle produceres 100.000 selvkørende elbiler i USA på en eventuel ny fabrik, og at den samlede kapacitet ville være 400.000 elbiler.

Det fremgik også, at Hyundai og Apple ville frigive en betaversion af den nye bil næste år.

Reuters kunne i december rapportere, at Apple arbejder videre med teknologien bag selvkørende biler. At selskabet vil udvikle en bil, der skal benytte Apples eget batteri allerede fra 2024.

Hyundai har tidligere annonceret oprettelsen af brandet Ioniq, der skal høre under Hyundai og udelukkende bestå af elektriske køretøjer.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu