DMI varsler skybrud i denne del af landet

9. august 2018 18:37 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Det sydlige Danmark får en ordentlig spand vand torsdag, inden stormen Johanne gør sit indtog, varsler DMI.

Ikke nok med at Danmark natten til fredag bliver ramt af stormen Johanne, så kan flere steder i landet også risikere at få sig en ordentligt skylle lige inden stormen, lyder den nyeste melding fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

DMI varsler nemlig, at der kan komme skybrud i den sydlige del af landet, forklarer vagthavende meteorolog ved DMI Mette Wagner til Newsbreak.dk.

– Vores prognoser viser, at der mellem klokken 21 og 00 kan risikere at komme skybrud flere steder i den sydlige del af Danmark, siger Mette Wagner.

Ifølge hende hænger skybrudsvarslet nøje sammen med, at der også kommer storm til landet.

– Det er det her hidsige lavtryk, der har ligget i den vestlige del af landet, der gør, at vi nu ser det her ekstreme vejr, siger meteorologen.

Udover skybruddet i Syddanmark, så gælder varslet om kraftig regn og skydbrud også for følgende områder: Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Odder, Trekant området, Samsø, Horsens og Hedensted

Der er risiko for kraftig regn, der kan stedvis falde mellem 25 og 35 millimeter nedbør på seks timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 millimeter nedbør på 30 minutter.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke forholdsregler Beredskabsstyrelsen anbefaler, man tager under et skybrud.

Du kan læse mere om stormen Johanne, der ser ud til at blive særdeles kraftig her:

DMI med vild vejrmelding: Vindstød af orkanstyrke på vej

Fakta

Hvad er et skybrud?

I Danmark definerer vi skybrud som en nedbørintensitet på mere end 15 millimeter på 30 minutter eller derunder.

Store mængder nedbør på kort tid kommer næsten altid i forbindelse med byger. Og byger er næsten per definition lokale. Og for øvrigt næsten umulige at forudsige præcist. Det har indflydelse på varslingen.

Kilde: Danmarks Meteorologiske Institut

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu