ANNONCE

I chok over tyveri: -Jeg er frustreret og vred

11. april 2020 20:15 | Af: Newsbreak.dk

Den sjældne og truede blomst 'opret kobjælde' er forsvundet i massevis fra Nationalpark Mols Bjerge.

I disse dage flokkes østjyder i massevis i den danske natur. Måske fordi der ikke er så meget andet at lave. Måske fordi vejret endelig er til det.

Selvom det er godt, at mange nyder naturen, så er der alligevel nogen, der ikke helt ved, hvordan man skal opføre sig. Det skriver TV2 ØSTJYLLAND.

I hvert fald i Nationalpark Mols Bjerge, hvor den naturinteresserede Mikkel Pedersen i dag opdagede, at der mange steder var huller i jorden.

Huller, hvor den sjældne og truede plante ‘opret kobjælde’ plejede at være.

To tredjedele gravet op

– Ud af den bestand af kobjælder i området, jeg kender til, der er to tredjedele gravet op eller blevet plukket, siger Mikkel Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Og det er bestemt ikke den måde, man skal opføre sig på i naturen, mener han.

– Jeg mangler ord. Jeg er frustreret og vred. Og ufattelig forundret over, hvor dårlige folk er til at færdes i naturen i Danmark, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Nationalpark Mols Bjerge har kortlagt den samlede bestand af planten, og der er ikke mange tilbage.

– Der er i nærheden af 3700 planter. Så det er nogle generelt små og pressede bestande. Enten har arten eller jordbunden et problem, for vi ser næsten aldrig nye planter af den art, siger Jens Reddersen fra Nationalpark Mols Bjerge til TV2 ØSTJYLLAND.

Ikke første gang

Han fortæller, at det ikke er første gang, der er langfingrede gæster på besøg i nationalparken. Sidste år blev den sjældne art blå anemone også stjålet fra området.

– Det rammer et trist sted, fordi man bilder sig selv ind, at alle mennesker er gode. Vi ved godt, at det sker fra tid til anden, at folk graver planter op, men vi prøver at sørge for, at plantbestande ikke går til.

Derfor beder han til, at de mange besøgende lader planterne være.

– Vi prøver at formidle hver gang, at vilde planter skal ses ude i naturen og ikke tages med hjem, siger Jens Reddersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Den danske natur rummer godt 20 procent af hele verdens bestand af ‘opret kobjælde’.

Kilde: TV2 Østjylland.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu