I dag forhandler de statsansatte lærere

25. marts 2013 09:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
I dag forhandler de statsansatte lærere
Billede mangler

Forligsinstitutionen er nok en gang vært for forhandlinger om en ny overenskomst, når de statsansatte lærere mandag – med formand for Lærernes Centralorganisation (LC), Anders Bondo Christensen som chefforhandler – skal søge at finde en ny overenskomst med staten.
Staten repræsenteres af Moderniseringsstyrelsen, der sorterer under finansminister Bjarne Corydon (S), og styrelsen valgte at varsle lockout for de statsligt ansatte lærere 28. februar.
Lockouten kan betyde manglende undervisning for børn på fri – og privatskoler. Men også voksne på VUC, som blandt andet har HF-kurser og gymnasiale suppleringskurser, og AMU, der tilbyder uddannelser rettet mod ufaglærte, kan komme til at kigge langt efter læreren efter påske. Derudover rammes også SKT (Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere) og Forsvarets Civile Undervisning.
Erhvervsuddannelserne bliver også stækket, hvis lockouten træder i kraft. Bemandingen på erhvervsskolerne omfatter dog en del tjenestemænd, som ikke vil blive omfattet af lockouten.

 

Uddannelsesforbundet, der organiserer en stor del af de lockoutvarslede lærergrupper, oplyser, at 3.000 af deres medlemmer kan blive direkte lockoutet, mens 7.000 medlemmer vil blive berørt, fordi deres kolleger kan risikere at blive sendt hjem fra 1. april.

Formand Hanne Pontoppidan påpeger, at lockouten vil ramme kursister, der har brug for at lære at skrive og læse dansk.

»En lang række unge mennesker, der har haft et skidt indtryk af uddannelsessystemet, som nu er ved at komme op på beatet, bliver eksempelvis ramt af lockouten. Der er ingen, der kan være tjent med en lockout, så vi krydser alt, hvad vi kan,« siger hun.

Danskerne kunne fredag følge et spektakulært drama, da forhandlingerne om en ny overenskomst for lærerne på landets folkeskoler mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening brød sammen i Forligsinstitutionen. Mange venter nu, at en lockout vil træde i kraft 2. april på det kommunale område.

Falder mandagens forhandlinger på det statslige område sammen, kan yderligere 282.051 elever blive ramt, viser tal fra Undervisningsministeriet, som DR er kommet i besiddelse af.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu