I dag går paven af

27. februar 2013 08:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
I dag går paven af
Billede mangler

VATIKANET: Når klokken i aften passerer 20.00, skrives der historie i Vatikanet. Efter det tidspunkt er pave Benedikt XVI ikke pave længere, men er abdiceret og skal fremdeles tituleres – pave emeritus.

 

Ifølge BBC vil paven forinden være fløjet i helikopter fra Vatikanet til sin sommerresidens Castel Gandolfo i Lazio, 25 kilometer sydøst for Rom, hvor han frem til torsdag aften stadig vil være under beskyttelse af Schweizergarden.

Herefter overtager italiensk politi beskyttelsen, som et sidste tegn på, at Benedikt XVI, med det verdslige navn, Joseph Ratzinger, ikke længere er den, han har været.

Begivenheden er historisk al den stund, at en pave ikke er abdiceret siden Gregorius XII forlod pavestolen i 1415. Benedikt XVI træder tilbage med den begrundelse, at hans fysiske og mentale helbred ikke længere tillader ham at passe sit embede.

Et par hundrede tusinde pilgrimme og andre tilskuere vil onsdag formiddag få lejlighed til at tage afsked med den 85-årige pave på Peterspladsen, hvor han vil lede en messe og lade sig transportere rundt og vinke fra i sin hvide skudsikre »pavemobil«. Siden er det muligt, at man vil kunne se paven vinke fra et vindue i Vatikanet, inden han med sine egne ord trækker sig tilbage »til et liv afsondret fra verden«.

I starten af næste uge vil kardinaler fra hele verden begynde en serie møder, der skal lede op til det endelige konklave, hvor en ny pave skal vælges efter de sædvanlige traditioner i Det Sixtinske Kapel med flere gange sort røg fra skorstenen med de brændte stemmesedler, som så endelig når en kandidat har to tredjedeles flertal, bliver til hvid røg.

I alt får 115 kardinalet til opgave at udpege den nye pave og skal man tro bookmakerne, er der to favoritter i feltet.

Det er dels den 71-årige italienske kardinal og ærkebiskop i Milano, Angelo Scola og dels den 64 årige ghanesiske kardinal Peter Turkson.

Selve det pavelige konklave ventes at tage mellem 15 og 17 dage.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu