I dag taler Olsen endelig

11. marts 2013 15:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
I dag taler Olsen endelig
Billede mangler

Morten Crone Sejersbøl

// mcs@sporten.dk

To emner vil optage fodbold-Danmark, når Morten Olsen i dag kl. 14.00 udtager det landshold, der skal møde Tjekkiet og Bulgarien i de to kommende VM-kvalifikationskampe: Hvilke spillere udtager han, og hvad siger han om Nicklas Bendtner?

Begge dele har han helt holdt sig fra at kommentere, og bad i slutningen af sidste uge via en venlig sms om forståelse for, at han havde besluttet sig for først i dag at tale om både det ene og det andet, så indtil senere i dag kender vi kun hans holdning fra den officielle DBU-pressemeddelelse fra den 4. marts. Heri bekendtgjorde fodboldforbundet, at Nicklas Bendtner var blevet bedt om at holde et halvt års tænkepause:

»Landstræner Morten Olsen er enig med sin arbejdsgiver i denne beslutning, der reelt betyder, at landstræneren ikke udtager Nicklas Bendtner til landsholdet i den pågældende periode.«

I dag vil Morten Olsen utvivlsomt blive spurgt om, hvorvidt Nicklas Bendtner kan vende tilbage til landsholdet, før de seks måneder er gået, samt om hvilke overvejelser, Olsen har haft i forbindelse med beslutningen. Landstræneren vil efter al sandsynlighed også gøre en undtagelse og tale om en spiller, der ikke er aktuel for landsholdet, fordi han indtil nu har forholdt sig tavs.

I relation til de kommende VM-kvalifikationskampe mod Tjekkiet og Bulgarien har Nicklas Bendtners landsholdspausen ingen reel betydning, eftersom han er skadet og under ingen omstændigheder var i betragtning til truppen. Det samme gælder William Kvist, der er i karantæne i den første kamp, og hvis afløser derfor skal nomineres.

Morten Olsens forsøg med kun at spille med en enkelt kontrollerende midtbanespiller, Niki Zimling, fejlede katastrofalt i træningskampen mod Makedonien, hvor Danmark var bagud med 0-3 efter 26 minutters spil, og den formation kommer landsholdet næppe til at starte med igen. Spørgsmålet er så, hvem der skal supplere Niki Zimling på den centrale midtbane.

Stokholm er favorit

FCNs Nicolai Stokholm, der var skadet mod Makedonien, har spillet de to første kampe i Superligaen, hvilket gør ham til favorit i rollen, men to andre veteraner spørger. Efter kampen mod Makedonien begyndte mange at spekulere i, om Morten Olsen kunne finde på at ringe til Christian Poulsen for at forsøge på at overtale ham til et comeback, efter han sidste år selv valgte at sige farvel til landsholdet. Og om Christian Poulsen i så fald ville takke ja. Også den tidligere Werder Bremen-profil Daniel Jensen lurer efter at have gjort en flot entré for FC København i den danske Superliga. Han kunne blive en kanin.

I forhold til træningskampen må Morten Olsen også spørge sig selv, hvordan han skal blande sine offensive kort i venstre side og centralt. Er Christian Eriksen virkelig selvskreven som 10’er, og hvordan vælger han mellem Michael Krohn-Dehli, Nicolaj Jørgensen og Viktor Fischer på venstre kant, hvis der kun er plads til en af dem? Og hvad med målmændene? Det er reelt kun Kasper Schemichel, der spiller fast. Vi bliver lidt klogere senere i dag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu