ANNONCE

I disse situationer kan du klage over valgplakater

14. maj 2019 13:59 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I Aarhus raser kommunen og vil sende regninger ud. Som privatperson kan du de fleste steder faktisk klage over valgplakater, der ikke overholder reglerne.

Lighed for loven. Det er egentlig ret simpelt. Vejlovgivningen er stedet, hvis du går op i reglerne for valgplakater, der i disse dage – og frem til begyndelsen af juni – har omdannet danske bymidter og veje til reelle skilteskove.

Så når du går og lægger mærke til, at det da er utroligt, at de politikere, der ønsker at blive valgt til Folketinget og dermed skal repræsentere alle os andre i landets politiske sammenslutning, ikke selv kan finde ud af at læse eller overholde reglerne, har du faktisk mulighed for at vise din utilfredshed.

Ved at tippe kommunen, du bor i, bliver de ansvarlige gjort opmærksomme på, at loven altså også gælder dem. I Aarhus er der ifølge den lokale Aarhus Stiftstidende heller ikke engang nogen “kære mor”.

Her vil Kim Gulvad Svendsen, driftschef fra Teknik og Miljø, sende bøder ud lige straks. Han fortæller avisen, at plakater, der onsdag morgen ikke hænger efter foreskrifterne, vil blive klippet ned af kommunens folk, men på ejerens – her politikernes – regning. Der blev mandag givet et døgns varsel.

– Vi kan se det alle steder, at partierne har overtrådt reglerne for opsætning af valgplakater. Det er især i forhold til minimumshøjden på 2,30 meter. Men partierne kender jo godt reglerne. De er stavet for hørehæmmede i vejloven, siger driftschef Kim Gulvad Svendsen til stiften.dk.

Skider på alle

Det er ikke kun almindelige danskere, der har grund til at klage over skilteskoven. Tag nu bare cirkusdirektør René Mønster Baldoni. Han kunne mandag fortælle Newsbreak om en mildt sagt virkelig irriterende oplevelse, der dog ikke er en enlig svale.

– Alle skider på alle, når der er valg, sagde han med slet skjult henvisning til flere gange at have oplevet, at Cirkus Baldonis plakater bliver skubbet enten op eller ned i de perioder, hvor politikerne skal til.

Han ser hver dag plakater, der hænger steder, de ikke må – midten af vejen, på træer, i rundkørsler, for højt, for lavt og så videre – og når hans cirkus selv dagligt sætter 2-300 plakater op, irriteres han over, at andre åbenbart ikke følger reglerne:

– Det er så paradoksalt, at politikerne bryder deres egne regler, konstaterer René Mønster Baldoni, der er underlagt samme reglement i vejlovgivningen.

I galleriet over artiklen kan du se, hvor valgplakater ikke må hænge – og som sagt er du i din gode ret til at klage.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu