ANNONCE

I disse tre situationer bør du få en coronatest

27. september 2020 13:07 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Det danske testsystem er under pres.

I Region Syddanmark er en enkelt borger blevet testet for coronavirus 24 gange på 14 dage.

I Region Midtjylland har der været tale om en person, der er testet 100 gange siden marts.

Det danske testsystem er under pres, og fra flere sider efterlyses der nu klarere retningslinjer – måske endda restriktioner – for, hvornår man kan få en coronatest.

Det skriver TV2.

Også Praktiserende Lægers Organisation, PLO, oplever problemerne:

– Vi oplever også lang telefonkø hos de praktiserende læger, fordi raske borgere ringer ind for at spørge om test og prøver at komme foran i testkøen. Det betyder, at syge borgere har sværere ved at komme i kontakt med lægen, siger direktør hos PLO Jonatan Schloss til TV2.

Myndighederne har flere gange påpeget, at der er tre situationer, man bør få taget en coronatest i. Dem kan du se over artiklen.

Stadig hårdt ramt

Der blev lørdag registreret yderligere 619 smittede med coronavirus i Danmark.

Med lørdagens smittetal er flere end 26.000 bekræftet smittet med virusset i Danmark, siden det første tilfælde blev opdaget i landet i slutningen af februar.

97 er lørdag indlagt, og det er et fald på 4 sammenlignet med dagen forinden. Hvis man medregner, at nogle er blevet udskrevet siden den seneste opgørelse, er der 13 nyindlagte, fremgår det af tallene.

En person, der var konstateret coronasmittet, er ifølge lørdagens opgørelse død, og dermed er 648 døde med virusset i Danmark.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu