ANNONCE

I fængsel for at livestreame sin ulykke

12. januar 2021 20:52 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Følger på Facebook anmeldte hende

I fængsel for at livestreame sin ulykke
Kvinden sendte hele miseren direkte på Facebook. Arkivfoto: Scanpix

Pludselig bliver skærmen helt sort, og lydsporet afslører tydeligt, at noget bliver knust. Så bliver der næsten stille. Det samme gør en kvinde, hvis mund ellers har bevæget sig konstant i flere minutter.

Der er nu sat endnu et punktum i en spektakulær sag om et trafikuheld på Buddinge Hovedgade i Søborg, hvor en bil med høj fart torpederer to parkerede biler. Det resulterer i, at den kørende bil slynges om på siden.

Hun stak af til fods, men endte med at melde sig selv til politiet, og nu har den besynderlige sag fået endnu et punktum.

Den 30-årige kvinde fra Bagsværd kunne nemlig være sluppet med samfundstjeneste, men formåede ikke at dukke op. Nu skal hun så i fængsel 20 dage, skriver Københavns Vestegns Politi om den efterhånden gamle sag, der nu er blevet aktuel.

Kvinden kørte generelt vildt og voldsomt gennem Søborg en nat i 2017. Hun kørte over for rødt, markant for hurtigt, og hun endte altså med at forulykke – og stikke af fra stedet.

Sendte direkte

Alt det blev i retten bevist, da sagen først i februar 2020 kom for Retten i Glostrup. Kvinden havde nemlig sendt direkte på Facebook i gruppen International Hyggegruppe, der på det tidspunkt havde 72.000 medlemmer, og besvaret spørgsmål om alt mellem himmel og jord, mens hun kørte tåbeligt.

Derfor blev alle de mange lovovertrædelser fanget på kamera. En 19-årig mand, der fulgte med, anmeldte hende prompte.

På optagelserne, som blev fremlagt ved retsmødet i februar, morede kvinden sig over de grove forseelser. Retten endte med at lægge vægt på netop hendes adfærd med manglende omtanke for andre trafikanters sikkerhed.

To gange i retten

“Retten i Glostrup dømte hende skyldig i at køre bil uden at optræde hensynsfuldt eller udvise den fornødne agtpågivenhed, for at tilsidesætte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden og for at stikke af fra et færdselsuheld uden at give sig til kende.

Hun blev frakendt førerretten i tre år og fik en bøde på 6000 kroner.

Retten idømte hende også 20 dages fængsel, som dog ikke skulle afsones på betingelse af, at hun ikke begik ny kriminalitet i et år og udførte 40 timers samfundstjeneste i løbet af fire måneder”, skriver politiet.

Det er siden ikke lykkedes for Kriminalforsorgen at få hende til at udføre samfundstjenesten. Hun har gentagne gange ikke overholdt de aftaler, der har været krævet. Derfor er sagen nu blevet oprullet igen, og i december blev straffen på 20 dages fængsel så udløst.

– Den dømte kunne være sluppet med samfundstjeneste, men nu venter der i stedet et fængselsophold, siger anklagerfuldmægtig Liv Amnitsbøl.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu