ANNONCE

“I har reddet mit barns liv”

28. februar 2020 12:56 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En 21-årig kvinde er ikke i tvivl. Det fik prinsessen at høre. På den gode måde.

Prinsesse Marie er i kraft af sit hverv som protektor for Folkekirkens Nødhjælp i Uganda for at se nærmere på nogle af de projekter, velgørenhedsorganisationen står bag i det afrikanske land.

Rejsens tredje dag fandt sted i Omugu i det nordlige Uganda, hvor 200.000 flygtninge fra Sydsudan bor side om side med lokalbefolkningen.

Det oplyser Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under videoen

Dagens besøg var hos en gruppe lokale ugandiske bønder, der sammen med flygtningefamilier har startet et cooperativ, hvor de sammen kan få afsat deres afgrøder og har mulighed for at låne penge af hinanden.

Bønderne får støtte af projektet Fresh Fruit Nexus, hvor formålet er at skabe mere end 2000 nye jobs igennem bæredygtige værdikæder. Projektet er bygget op omkring et partnerskab mellem Folkekirkens Nødhjælp og virksomhederne Nordic Fruits og Biofresh, der støtter lokale småbønder og deres produktion, så de kan sælge til lokale markeder.

Projektets langsigtede formål er at sælge afgrøderne til forbrugere i Danmark og andre EU-lande.

Fik råd til medicin til dødssyg søn

Prinsessesen mødte blandt andet fire kvinder fra Sydsudan, der er flygtet med deres familier ind i Uganda. Det var tydeligt at mærke, at Prinsessen følte sig godt tilpas i kvindernes selskab, mens de gik rundt i marken og viste flere af afgrøderne frem – blandt andet ingefær, gurkemeje og søde kartofler.

En af kvinderne, 21-årige Beatrice, fortalte, at projektet har reddet hendes barns liv.

– Hvis jeg ikke havde fået mulighed for at låne penge, ville mit barn måske ikke have overlevet, fortalte Beatrice.

Hendes fire-årige søn blev alvorligt syg af malaria, men fordi hun havde mulighed for at låne penge af de andre bønder, kunne hun købe den nødvendige medicin.

Sætter fokus Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling

Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp siden 2011. Rejsen til Uganda har blandt andet til formål at sætte fokus på Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling 8. marts.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu