ANNONCE

I lykke: Får lov at give datter særligt navn

11. december 2020 16:52 | Af: Newsbreak.dk

Piger kan ikke hedde Falke. Indtil nu. Lokalpolitikeren Liv Gro Jensen er jublende lykkelig efter en ny melding fra myndighederne.

 Citathistorie: TV2 Østjylland.

Piger kan ikke hedde Falke i Danmark. Det var den besked, SF-politikeren Liv Gro Jensen og hendes kæreste, Gitte Simonsen, fik fra Familieretshuset tidligere i denne uge. I forvejen var de blevet afvist af Kirkekontoret.

TV2 Østjylland bragte onsdag eftermiddag et interview med den frustrerede lokalpolitiker, og det har affødt en folkelig kærlighedsstorm mod Falke og hende mødre.

Liv Gro Jensen har modtaget massevis af henvendelser i sin private indbakke fra folk, der har lavet privat research og fundet frem til, at navnet bliver brugt som pigenavn i flere lande. Det har også tidligere været brugt i Danmark, viser dokumenter fra Rigsarkivet.

To døgn senere har det givet pote, og Familieretshuset har godkendt navnet som en officielt pigenavn i Danmark med begrundelsen, at det bliver brugt i Tyskland og Holland.

– Jaaaaaaaaaaaaaaahhhh, skrev Liv Gro Jensen fredag til journalisten bag denne artikel efterfulgt af en masse glade smileyer og et vedhæftet billede:

Liv Gro Jensens datter kan nu officielt få det navn, som hun er blevet kaldt, siden hun blev født for fire måneder siden.

– Vi er virkelig glade, siger Liv Gro Jensen, der sidder i Aarhus Byråd for SF.

Stor jubel i hjemmet

Familien fejrede resultatet af deres anke med stor jubel hjemme i deres lejlighed.

– Vi hoppede vi og dansede, og vi råbte lidt højt, siger hun.

Den lille pige har indtil nu heddet Ukendt Ukendt i de officielle systemer, fordi hverken Kirkekontor eller Familieretshuset ville godkende navnet Falke som et pigenavn.

Argumentet lød, at der ikke var nogen piger i Danmark eller i vores nabolande, der hed det.

Men det har vist sig ikke at være sandt. Liv Gro Jensen har i de sidste to dage modtaget dokumentation på, at det bliver brugt i både Holland, Belgien og Tyskland.

– Der er virkelig mange, der har skrevet til mig, og har sendt os dokumentation på, at det bliver brugt i udlandet. Det synes jeg virkelig bare er stort, siger hun.

Stammer fra julekalender

Navnet Falke stammer fra julekalenderen Tinkas Jul, hvor en af de kvindelige hovedpersoner hedder Falke. Da Liv Gro Jensen, hendes kæreste og deres to store børn så julekalenderen i 2019 blev de enige om, at familiens nyeste medlem skulle hedde Falke.

Men myndighederne ville det anderledes, indtil i dag, altså.

Nu kan Falke få et sygesikringsbevis, og familien kan endelig begyndte at forberede den dåb og navnefest, som de ikke har kunne holde, fordi Falke ikke kunne hedde Falke ifølge myndighederne.

Men det kan hun nu, og det kan alle andre, der vil døbe deres pige for Falke i fremtiden.

– Jeg er så glad, siger Liv Gro Jensen.

Selvom Falke først nu er blevet godkendt som pigenavn i Danmark, findes der en række unisexnavne – der er navne, som er tilladt til både drenge og piger – som nogen måske vil finde en kende særprægede.

I galleriet ovenfor kan du se et udpluk af navnene. 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu