I nat bliver det sommer

30. marts 2013 15:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
I nat bliver det sommer
Billede mangler

Man bør ikke tage det gamle mundheld om at sætte havemøblerne frem alt for bogstaveligt, når vi natten mellem lørdag og søndag går over til sommertid.

 

Det betyder, at urene skal stilles en time frem, og hvis det skal være helt nøjagtigt, skal det ske klokken 02.00, hvor tiden så sættes frem til 03.00. En times mindre nattesøvn, men også et sikkert tegn på, at vi er på vej mod lysere tider, skriver b.dk.

Første gang sommertid blev indført var i 1916 under 1. Verdenskrig og så igen under 2. Verdenskrig og årene efter fra 1940-1948. Tredje gang var i 1980, hvor sommertiden atter blev indført – stort set som vi kender den i dag. Fra 1980 til 1995 strakte sommertiden sig fra sidste søndag i marts til sidste søndag i september, men fra 1996 og til i dag har sommertiden i hele EU været fra sidste søndag i marts til sidste søndag i oktober. I dag har omkring 70 lande i verden indført ordningen, der først og fremmest har til formål at få det meste ud af dagslyset om aftenen og derved spare på strømmen.

Om der så rent faktisk bliver sommerlige tilstande, når vi vågner op søndag, er dog mere tvivlsomt. Ifølge DMI skal vi ikke forvente dagtemperaturer meget over fem grader i de kommende 14 dage, og nattefrosten ser også ud til at fortsætte et godt stykke ind i april, så man kan med sindsro lade havemøblerne blive inde lidt endnu.    

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu