Disse ting må du ikke tørre i tørretumbleren

20. oktober 2017 07:40 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Derudover bør du overveje, hvor ofte du faktisk skal bruge din tørretumbler.

Hvad må du tørre i tørretumbleren? En hel del, egentlig, men der er ting, der ikke ville overleve en tur i tørretumbleren og derfor skal tørres på anden vis. Men faktisk bør du overveje, om du skal bruge din tørretumbler til alt det tøj, der ret beset godt kan tørres deri.

Det skriver Bolius, der fortæller, at dit indeklima kan lide under brug af en tørretumbler. I en tøjvask er der nemlig cirka tre liter vand, der skal ud af tøjet, når det tørrer. Hvis du vil undgå, at indeklimaet lider under tøjtørring, skal du tørre udenfor eller i et dedikeret tørrerum.

Det kan foregå på en altan, terrasse eller ret beset også på badeværelset, hvis du har et med kraftig udsugning og tilstrækkelig tilførsel af ny luft, skriver Boliusl.

Derudover skal man huske på, at tørretumbleren slider på tøjet og dermed eksempelvis kan være med til at gøre mørkt tøj mattere mere hurtigt, og det er generelt vigtigt, at du har helt styr på, hvilket tøj du propper i tørretumbleren.

Det kan du danne overblik over ved at sortere tøjet, allerede når det skal vaskes. På den måde sikrer du dig også, at tøjet bliver vasket ved den rette temperatur; for alt det, du i galleriet kan se, at du ikke bør tørre i din tørretumbler, kan godt vaskes, hvis ellers det bliver vasket ved den rigtige temperatur.

Tænk på energiforbruget

Bolius skriver også, at du med fordel kan kigge på tørretumblerens energiforbrug, hvis du ikke kan leve uden. Er der tale om en gammel model, skal du være opmærksom på, at en tørretumbler med energimærke C bruger tre gang så meget strøm som en tørretumbler med energimærke A+.

Det er selvfølgelig ikke gratis at skifte tørretumbleren ud, men ifølge Bolius koster det mere end 1200 kroner at bruge en tørretubmler med energimærke C tre gange om ugen, hvis den har et årligt strømforbrug på 560 kWh og en elpris på 2,27 kroner/kWh.

I galleriet kan du se de ting, du ikke bør komme i tørretumbleren. De gode råd er indsamlet hos TV2, der har talt med lektor og hygiejneekspert Michael René

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu