ANNONCE

Frygter attentat fra uventet kant

18. januar 2021 09:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Tusindvis af soldater underkastes særlige undersøgelser

Frygter attentat fra uventet kant
Nationalgarden er på arbejde i Washington DC, før indsættelsen af Joe Biden. Samtlige medlemmer af garden bliver underkastet særlig undersøgelse af FBI. Foto: Scanpix/ANDREW CABALLERO-REYNOLDS

I USA er de bekymrede for et angreb fra egne rækker under indsættelsen af Joe Biden som landets næste præsident. Det skriver USA Today. 

Det betyder, at FBI underkaster samtlige af de 25.000 soldater fra Nationalgarden, der er en del af sikkerhedsopgaven i Washington DC under indsættelsen, en særlig sikkerhedsundersøgelse.

– Vi er på vej gennem processen og kaster både et andet og et tredje blik på enhver, der har at gøre med opgaven, siger Ryan McCarthy, minister for det amerikanske militær, ifølge USA Today.

Hvor kommer truslen fra?

USA Today skriver, at 25.000 soldater forventes at være en del af opgaven. Det er langt, langt flere end ved indsættelsen af tidligere præsidenter.

Den amerikanske hær sørger normalt selv for at sikkerhedsgodkende soldaterne, mens det er noget helt særligt, at FBI foretager en sideløbende sikkerhedsundersøgelse.

Ifølge USA Today har man haft særligt fokus på angreb gennemført af borgere i USA siden terrorangrebet den 11. september 2001, men hidtil har man først og fremmest haft fokus på borgere radikaliseret af al-Qaida og Islamisk Stat.

USA Today skriver, at truslen mod indsættelsen af Joe Biden stammer fra højreekstreme grupper.

Hvad er Nationalgarden?

Nationalgarden i USA er de væbnede styrker for hver enkelt amerikansk stat. Det skriver Den Store Danske.

Fra dag til dag er det statens guvernør, der har kommando over Nationalgarden, men hvis Nationalgarden skal i krig, hvilket er sket under både 1. og 2. Verdenskrig, såvel som i Korea, Irak og Afghanistan, indlemmes garden i USA’s hær.

Garden kan blive indkaldt af både guvernøren og af USA’s præsident.

Sådan gør de

Ifølge USA Today har undersøgelserne af de 25.000 soldater været undervejs i over en uge, og man regner regner med at være helt på plads før onsdag, hvor Joe Biden indsættes som præsident.

Ryan McCarthy siger, ifølge USA Today, at man fra officiel hånd er opmærksomme på, at man skal undersøge hver eneste af de mange, mange tusind soldater.

– Vi er nødt til at kontrollere disse mænd og kvinder grundigt, siger Ryan McCarthy, ifølge USA Today.

David Gomez, tidligere ansat i FBI, fortæller ifølge USA Today, at FBI har en procedure, hvor man kører hver enkelt persons navn gennem bureauets forskellige databaser og overvågningslister.

På den måde kan vedkommendes navn dukke op, hvis FBI tidligere har undersøgt eller efterforsket vedkommende i forbindelse med en sag om terrorisme.

Status

Ryan McCarthy siger, ifølge USA Today, at soldater i ledende roller er instrueret i at holde øje med eventuelle trusler fra egne rækker.

På nuværende tidspunkt er der intet, der peger på, at en eller flere individer fra Nationalgarden planlægger et angreb under Joe Bidens indsættelse, skriver USA Today.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu