ANNONCE

I Wuhan holder de kæmpefest

31. december 2020 22:51 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Wuhan i Kina er trådt ind i det nye år og holder en stor fest. Det var her, at coronavirusset opstod.

For de fleste danskere såvel som alle andre af verdens indbyggere er årsskiftet 2020 til 2021 noget anderledes, end det plejer at være. På grund af coronavirus. Virusset har sat den kinesiske millionby Wuhan på verdenskortet, og de færreste kender nu ikke byen.

Det er også nytår i Kina. I år er mange tusinde mennesker samlet i netop Wuhan, hvor coronavirusset, som har spredt sig til hele verden, menes at komme fra. Der er fest i gaderne, der er jubel fra balkoner. I modsætning til storbyer i resten af verden er der nytårsfest i Wuhan med 11 millioner indbyggere.

Det er lykkedes for myndighederne at få bugt med smitten med covid-19 i byen. Det siger myndighederne. Faktisk kaldes Wuhan coronafrit.

Kan ikke styre masserne

Politiet har rejst afspærringer for at holde styr på menneskemasserne i byens centrum, men det synes forgæves. Afspærringerne kan ikke holde de overvejende unge feststemte kinesere tilbage. I Danmark er Rådhuspladsen i København for eksempel også spærret af. Men i Danmark er vi ikke coronafri.

– 2020 har været et meget svært år for os på grund af erfaringen med epidemien, særligt i Wuhan. Det er en uforglemmelig erfaring for os, siger den lokale indbygger Xu Du.

Wuhan var under en hård nedlukning i over to måneder fra slutningen af januar. Men hen under sommeren vendte livet stille tilbage til det normale. I september genåbnede skolerne.

Ifølge officielle tal døde 4000 kinesere, der var smittet med covid-19, i Wuhan. Der er uofficielle tal, som er langt højere.

Godt klaret

De fleste festglade i Wuhans centrum bærer mundbind. En af dem er Li Yusu:

– Kina har kontrolleret epidemien godt. Men der er stadig regioner, der lider under virusset. Jeg håber, at de regioner kommer igennem besværlighederne hurtigt, siger hun.

Kina er blevet kritiseret af omverdenen for sin håndtering af smitten, der begyndte i Wuhan i provinsen Hubei i december 2019.

Kina er blevet beskyldt for at have dækket over alvorligheden og omfanget af virusset, som siden har spredt sig til resten af verden.

I mandags blev borgerjournalisten Zhang Zhan idømt fire års fængsel for at have rapporteret til omverdenen om forholdene i Wuhan, da det stod værst til.

Denne nytårsaften er lande verden rundt ramt af restriktioner for at inddæmme smitten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu