ANNONCE

Gør comeback på landsholdet

16. marts 2021 13:43 | Af: Ritzau Fokus

Zlatan Ibrahimovic er med i Sveriges trup til VM-kvalifikationskampene senere på måneden.

Gør comeback på landsholdet
Zlatan Ibrahimovic spillede senest på det svenske landshold 22. juni 2016, hvor Sverige røg ud af EM efter et nederlag til Belgien. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP

Zlatan Ibrahimovic er tilbage på det svenske landshold, næsten fem år efter at han sagde farvel til landsholdsfodbold.

Den svenske landstræner, Janne Andersson, har udtaget den 39-årige AC Milan-spiller til Sveriges tre landskampe senere på måneden.

– Først og fremmest er det en virkelig god fodboldspiller, den bedste vi har haft i Sverige. Det er selvfølgelig rigtig godt, at han ønsker at komme tilbage.

– Ud over det, han kan bidrage med på banen, har han jo en utrolig erfaring og kan give den videre til de andre spillere på holdet, siger Janne Andersson til Sveriges Fodboldforbunds hjemmeside.

Ibrahimovic stoppede på landsholdet efter EM i Frankrig 2016. Han er noteret for 116 optrædener og 62 mål i landsholdsdragten, og der var egentlig ikke lagt op til, at det skulle blive til flere.

Men nu har angrebsstjernen altså ombestemt sig og bliver – hvis han kommer på banen – den ældste spiller, der nogensinde har spillet på det svenske A-landshold.

Den tidligere målmand Thomas Ravelli sidder lige nu på landsholdets aldersrekord. Han var lidt over 38 år, da han spillede sin sidste landskamp i 1997.

Sverige indleder 25. marts kvalifikationen til VM 2022 med en hjemmekamp mod Georgien på Friends Arena i Stockholm.

Tre dage senere gælder det Kosovo på udebane, inden landsholdssamlingen slutter med en testkamp mod Estland 31. marts.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu