ANNONCE

Ida spiller slave i Vikings: – Jeg skovlede mudder en hel dag

16. september 2016 21:32 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Ida Marie Nielsen er den seneste i rækken af danskere, der skal spille med i den populære vikingeserie.

Når tv-serien “Vikings” har premiere på den nye sæson i december, er det med et regulært dansker-boom på skærmen.

Det er allerede blevet afsløret, at Marco Ilsø, som danskerne kender fra blandt andet “Mikkel og Guldkortet” og Alex Høgh Andersen, der tidligere har spillet med i julekalenderen “Tvillingerne og Julemanden”, har landet store roller i serien, men de er ikke de eneste.

Ida holdt rolle hemmelig i et år

20-årige Ida Marie Nielsen, der er datter af den tidligere fodboldspiller Allan Nielsen, skal nemlig også spille med i den populære serie.

– Jeg var lige blevet færdig med gymnasiet. Jeg søgte job som tjener og piccoline, men det gav intet. Så kom jeg til screening til “Vikings” og fik en rolle, fortæller Ida Marie Nielsen til newsbreak.dk.

Rollen har hun dog holdt hemmelig i et år, men det gik stærkt:

– Jeg fik rollen en onsdag, om fredagen mødtes jeg med instruktøren og mandag begyndte vi at filme. Så jeg blev kastet ind i det med det samme, og det var en rigtig fin udfordring, som jeg lærte rigtig meget af, fortæller Ida Marie Nielsen til Ritzau.

Hun er repræsenteret af Panorama Agency og er en del af New Generation.

Ida Marie Nielsen har haft en god oplevelse af at være med serien:

– Det har været meget spændende med en stor produktion i udlandet. Det har været en sand fornøjelse. Jeg fik en varm velkomst og er blevet bakket op af dygtige mennesker, forklarer Ida Marie Nielsen.

Skovlede mudder en hel dag

Hun husker især én scene i serien:

– Jeg spiller jo slave i serien. Så en hel dag skulle jeg stå i baggrunden og skovle mudder. Det var en fysisk hård scene. Vi blev ikke færdige den dag og måtte filme videre en uge efter, griner Ida Marie Nielsen.

Hun debuterede som skuespiller, da hun var 11-år. Det var i rollen som Cecilie, der var datter til Iben Hjejles karakter i krimiserien Anna Pihl, og hun har også haft en rolle i filmen “Monsterjægerne”.

Men med rollen i “Vikings” slår den 20-årige skuespillerinde for alvor sit navn fast i både Danmark og udlandet.

I “Vikings” følger man Ragnar Lothbrok og hans familie, venner og fjender i middelalderen. Her bliver der plyndret, dræbt og indtaget nye territorier, men serien viser også en anden side og mere følsom side af de skandinaviske forfædre.

Den nye sæson har premiere den 1. december på HBO Nordic.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu