ANNONCE

Ignorer ikke denne besked fra myndighederne

25. september 2020 19:30 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Styrelsen for Patientsikkerhed har et problem.

Ignorer ikke denne besked fra myndighederne
Hvis Styrelsen for Patientsikkerhed kontakter en smittet, er det vigtigt, at man sørger for at få etableret kontakten som smittet. Foto: Newsbreak.dk.

Hvis du bliver testet positiv for coronavirus covid-19, bliver der igangsat en offentlig målrettet indsats på at opspore de personer, du har været i kontakt med.

Det betyder, at du ikke bare får besked om, at du er testet positiv. Du bliver også kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed, der vil tilbyde dig hjælp med at opsøge de kontakter, du har været tæt på, men indsatsen er løbet ind i et problem.

Konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke Petri, fortalte fredag på et pressemøde, at smittede modtager brev i deres e-boks om, hvad de skal gøre, før de bliver kontaktet telefonisk. Og så opstår problemet.

Ring tilbage

Anette Lykke Petri sagde på pressemødet, at man hos styrelsen har problemer med at komme i kontakt med alle smittede.

Det sker, at folk ikke tager telefonen, lige meget hvor ofte styrelsen ringer, og det gør det svært for styrelsen at sikre, at den vigtige kontaktsporing faktisk bliver gennemført.

– Giv os et kald, hvis I kan se, at vi har haft ringet, sagde Anette Lykke Petri på pressemødet.

Større stigning

På samme pressemøde gjorde Sundheds- og Ældreminister, Magnus Heunicke (S), det klart, at der er kommet en stigning i smittede med covid-19 tidligere, end man havde regnet med, både i Danmark og udlandet.

Ministeren sagde på pressemødet, at man blandt andet kan se, at større private arrangementer fortsat er en stor kilde til smittespredning.

Derfor er det fra lørdag, den 26. september klokken 12.00, forbudt at afholde private fester med mere end 50 deltagere i enhver sammenhæng, hvor en sådan lov kan være gældende, altså i forsamlingshuse, på restauranter og lignende.

Anette Lykke Petri sagde, at jo større et arrangement er, jo større er sandsynligheden for smittespredning. Hun sagde også, at man har set eksempler med 30-40-50 og op til 60 smittede personer i en smittekæde, der er startet ved en fest.

Det giver Styrelsen for Patientsikkerhed nok at lave, når de efterfølgende skal opspore personer, der har været i kontakt med en smittet, og Thorkild Fogde, chef for Rigspolitiet, sagde på pressemødet, at politiet assisterer styrelsen med at opspore smittekæder.

Også han slog et slag for, at man aktivt sørger for at få telefonisk kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed, så den såkaldte coronasporing kan blive sat i værk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu