ANNONCE

Ikea lukker 15 varehuse på grund af trussel

29. januar 2020 16:21 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Den svenske møbelgigant siger, at den midlertidigt lukker varehuse for at undgå spredning af coronavirus.

Ikea lukker cirka halvdelen af sine varehuse i Kina, oplyser møbelgiganten til den svenske radioavis Ekot. Det sker for at mindske risikoen for spredning af coronavirus.

Ikea valgte allerede sidste uge at lukke sit varehus i Wuhan midlertidigt. Det er i storbyen Wuhan med 11 millioner indbyggere, at man formoder virussen har sit udspring.

Beslutningen om midlertidigt at lukke Ikeas varehuse er “taget efter nøje overvejelser og med hensyn til situationen”, oplyser selskabet.

Ikeas medarbejdere er blevet bedt om at holde sig hjemme indtil videre. Ikea har 30 varehuse i Kina. Der er ansat 14.000 medarbejdere.

Dropper fly

Nyheden om Ikeas abrupte plan kommer samme dag som nyheden om, at British Airways suspenderer alle fly til og fra Kina med øjeblikkelig virkning på grund af virusudbruddet, oplyser selskabet ifølge AFP.

Beslutningen om at suspendere alle fly til og fra Kina er truffet, efter at de britiske myndigheder har opfordret britiske borgere til at skippe alle rejser til Kina, medmindre de er strengt nødvendige.

På British Airways’ hjemmeside er alle rejser til og fra Kina blevet strøget i januar og februar måned.

– Vi har suspenderet alle fly til og fra det kinesiske fastland med øjeblikkelig virkning, efter at udenrigsministeriet har rådet mod alle rejser undtagen de mest nødvendige, skriver British Airways i en meddelelse.

Finske Finnair blev tirsdag det første flyselskab til at suspendere ruter til og fra Kina.

Rejs ikke til Kina

Det er dog ikke kun britiske borgere, der er blevet advaret om rejser til Kina. Danskere er for kun få dage siden blevet frarådet at rejse til Hubei-provinsen i Kina.

– Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt, skriver Udenrigsministeriets Borgerservice i sin opdaterede rejsevejledning søndag.

18 danskere befandt sig efter udmeldingen i Hubei-provinsen. Syv af dem har ønsket at blive evakueret. Danskere, der befinder sig i resten af Kina, er også blevet rådet til at være varsomme.

Den frygtede coronavirus i Kina har frem til onsdag kostet mindst 136 mennesker livet i Kina. Knap 6000 er blevet smittet med virusset.

Virussen blev først opdaget i byen Wuhan i netop Hubei-provinsen i det centrale Kina i slutningen af december.

Mistanke i Danmark

Den dødelige Coronavirus 2019-nCoV brød ud i Wuhan i Kina, siden har virussen dog spredt sig med stigende hast.

I starten blev virussen også konstateret i Thailand, Vietnam og Japan. Det er dog efterhånden også blevet fundet i Sydkorea, Taiwan, Nepal, USA, Australien, Tyskland og Frankrig.

Tirsdag aften kunne danskere også bekymre sig om sygdommen, da en dansk mand blev testet for den dødelige virus.

Det viste sig hurtigt, at han ikke var smittet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu