ANNONCE

Dødsfald får Ikea til at trække 17 millioner produkter tilbage

22. november 2017 15:30 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Ikea har tirsdag genudsendt en tilbagekaldelse af kommoder på grund af endnu en dødsulykke.

En række dødsulykker har fået Ikea til at trække millionvis af kommoder tilbage fra det amerikanske og canadiske marked. Nu har Ikea genudsendt tilbagekaldelsen efter endnu et dødsfald. Det skriver blandt andre NBC. op for informationen om tilbagekaldelsen, skriver TV2.

Der er tale om en lang række forskellige kommoder, heriblandt de populære Malm-kommoder. Tilabgekaldelsen skyldes en række sager, hvor børn er kommet til skade eller er blevet dræbt, fordi de har fået væltet kommoder ned over sig.

Ulykkerne skyldtes, at kommoderne ikke var spændt ordentligt fast i væggen. Det fremgår af instruktionerne til produkterne, at de altid skal skrues fast til en væg for at være sikre.

Tilbagekaldelsen omfatter i alt 17 millioner kommoder, oplyser Ikea. Dermed er tallet blevet nedjusteret fra 29 millioner i den originale tilbagekaldelse i juni 2016. Genudsendelsen af tilbagekaldelsen sker på grund af en sag fra maj, hvor en toårig dreng fra Californien blev dræbt, da en Ikea-kommode væltede ned over ham. Der er nu registreret i alt otte dødsulykker af denne slags.

Sælges fortsat i Danmark

I mange andre lande – heriblandt Danmark – sælges kommoderne fortsat.

– Når vi ikke foretager et tilbagekald af kommoderne i Danmark skyldes det, at vores produkter overholder alle obligatoriske sikkerhedskrav, har Markus Ekewald, der er salgschef i Ikea Danmark, tidligere udtalt.

Ikeas pressetalsperson Rikke Andersen siger til TV2, at produkterne ikke fejler noget, og at Ikea gør tydeligt opmærksom på, at de skal spændes fast.

– Forbrugerne er måske lige det mere opmærksomme i Danmark end i USA, som er et helt andet marked i forhold til kultur, siger Rikke Andersen til TV2 som begrundelse for, at de ikke bliver trukket tilbage i Danmark.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu