ANNONCE

Ikke alle bliver mødt med krav om mundbind

7. august 2020 16:33 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Kravet om mundbind i offentlig transport i Aarhus kommer ikke til at gælde børn og visse ældre.

Ikke alle bliver mødt med krav om mundbind
Også i andre lande er det påkrævet at bære mundbind i offentlig transport. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Scanpix

Det er ikke påkrævet, at små børn og ældre med eksempelvis demens skal have mundbind på.

Det siger direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm på et pressemøde fredag, efter at det blev meldt ud, at det i Aarhus vil blive et krav, at man bærer mundbind i offentlig transport.

– Det er ikke alle, der skal have mundbind på. Små børn skal ikke have mundbind på, og det kan også være ældre, der for eksempel har vejrtrækningsbesvær eller lettere demens og derfor ikke selv kan tage det af og på, siger Søren Brostrøm.

Han udelukker ikke, at krav om mundbind kan blive landsdækkende.

– Jeg kan godt forestille mig, at det her med mundbind i andre situationer er noget, vi kommer til at kigge på. Kigge på det lokalt, men også på landsplan.

Man holder nøje øje

Søren Brostrøm kalder det “et spørgsmål om timing”, og både han og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) understreger på pressemødet, at man holder nøje øje med situationen.

Kravet om mundbind i al offentlig transport i Aarhus sker som konsekvens af en stigende coronasmitte i byen.

Fra torsdag til fredag blev der registreret 68 nysmittede med coronavirus i Aarhus. Det var halvdelen af de nye smittetilfælde på landsplan.

Stof kan bruges

Sundhedsstyrelsen har netop udgivet nye anbefalinger om mundbind. Heri står der, at personer i risikogruppen bør bære de CE-mærkede mundbind, man kan købe på eksempelvis apoteker.

Det anbefales også til personer uden for risikogruppen, men “et godt stofbind er bedre end intet mundbind”, lyder det i anbefalingerne.

I forvejen anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man bærer mundbind i offentlig transport over hele landet, såfremt der ikke er mulighed for at holde afstand.

Beslutningen om at stille særlige krav til indbyggere i en mindre del af Danmark virker til at være et led i den strategi, myndighederne vil forsøge at bruge til at få smittetallet ned på.

– Vi skal ikke ud i en 11. marts igen med en omfattende nedlukning. Vi tror på, at vi med nålestiksoperationer som denne kan stoppe det her med en lokal indsats.

– Vi har den overbevisning, at aarhusianerne vil være med til det her, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til en række medier, efter at der havde været møde mellem Folketingets partier om status for coronavirus covid-19.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu