ANNONCE

Ikke den eneste: Disse sportsstjerner døde i luft-ulykker

2. februar 2020 22:03 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Kobe Bryant er langt fra den eneste sportsstjerne, der er død i en luftfartsulykke.

Vejrforholdene opfyldte ikke minimumskravene for flyvning den morgen, hvor basketball-legenden Kobe Bryant og otte andre mistede livet i et helikopterstyrt i byen Calabasas vest for Los Angeles. Det siger politiet i Los Angeles (LAPD), skriver avisen New York Post.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Ifølge talsmand for LAPD, Josh Rubenstein, var en tæt tåge søndag morgen nok til, at politiets egne helikoptere ikke måtte flyve grundet lav sigtbarhed.Men helikopteren med Bryant om bord havde fået en særlig tilladelse af flyveledere til at lette på dagen i de dårlige vejrforhold, skriver BBC.

Overraskende nok, for piloten havde ifølge Forbes næppe tidligere prøvet at flyve uden tydeligt udsyn. “I skyerne”, som det kaldes. Helikopteren lettede dog alligevel klokken 9.06 lokal tid og styrtede 40 minutter senere i bjergene omkring byen Calabasas.

Piloter kan opleve at blive desorienteret i tåget eller overskyet vejr på grund af manglende udsyn, siger Thomas Anthony, der er leder af et undervisningsprogram i luftfartssikkerhed ved University of Southern California, til BBC.

Han tilføjer samtidig, at det “aldrig er én ting, der er skyld i et styrt”.

Sofistikeret helikopter

En tidligere pilot for firmaet, som helikopteren var registreret i, Kurt Deetz siger, at det er mere sandsynligt, at vejrforhold var årsag til styrtet end tekniske fejl.

– En katastrofal motorfejl på denne type fly sker ikke bare, siger Kurt Deetz til Los Angeles Times.

Den forulykkede helikopter er af typen Sikorsky S-76, og ifølge Thomas Anthony er det en veludviklet og sofistikeret helikopter, der bruges over hele verden. Han tilføjer, at helikoptertypen har to jetmotorer, hvilket er med til at øge sikkerheden.

Amerikanske efterforskere er i gang med at undersøge årsagerne til ulykken. Det forventes, at de fokuserer på vejrforholdene og eventuelle tekniske fejl, skriver BBC. I alt mistede ni personer livet. Heriblandt Kobe Bryants 13-årige datter, Gianna, der var med ombord.

Fakta

Det ved vi om ofrene

Søndag aften dansk tid omkom basketballikonet Kobe Bryant i en helikopterulykke.

Med ham i helikopteren var hans 13-årige datter, Gianna. Derudover omkom syv andre, inklusive piloten, i ulykken.
Politiet eller anden officiel myndighed har ikke frigivet navne på ofrene. Men familiemedlemmer har bekræftet, at de har mistet pårørende i ulykken. Det skriver flere medier, blandt andet det amerikanske medie CNN.

Her er navne på seks personer ud over Kobe Bryant og datteren, som familiemedlemmer eller andre med kendskab til familierne har bekræftet som værende blandt de omkomne i ulykken.

* Familien Altobelli:

John Altobelli, der var baseballtræner for Orange Coast College (OCC), hans kone Keri og datteren Alyssa var blandt de omkomne. Det bekræfter Altobellis bror ifølge CNN.

Ifølge assistenttræneren for OCC, Ron La Ruffa, var Alyssa holdkammerat med Kobe Bryants datter Gianna på Mamba Academy.
* Christina Mauser:

Christina Mauser, der ifølge Time blandt andet var assistenttræner på Bryants Mamba Academy, var blandt de omkomne. Det bekræfter hendes mand, Matt Mauser, i et opslag på Facebook.

* Mor og datter:

Sarah Chester og hendes datter Payton var også passagerer i helikopteren, som forulykkede. Det skriver Todd Schmidt, der er rektor på Harbor View Elementary School, hvor Payton tidligere gik i skole, på Facebook ifølge CNN.

Ligesom Alyssa Altobelli spillede Payton på Mamba Academy med Gianna Bryant.

* Piloten:

Ara Zobayan var manden, der styrede helikopteren, da den styrtede ned. Det bekræfter flere kilder ifølge CNN.

Ifølge mediet havde Zobayan haft sin pilotlicens siden 2007.

Kilde: CNN, Time.

I et opslag på det sociale medie Instagram natten til torsdag dansk tid skrev Bryants kone Vanessa, at hun er “fuldstændig knust”.

– Mine piger og jeg vil gerne takke de millioner af mennesker, der har vist os støtte og kærlighed i denne forfærdelige tid. Tak for jeres bønner. Dem har vi brug for, skriver hun.

– Vi er fuldstændig knuste over det pludselige tab af min elskede mand, Kobe – en fantastisk far til vores børn – og min smukke, søde Gianna – en kærlig, betænksom og dejlig datter og fantastisk søster til Natalia, Bianka og Capri.

Ejer: Var familie

Klubpræsident og ejer af Los Angeles Lakers Jeanie Buss sætter nu for første gang ord på tabet af basketball-legenden Kobe Bryant.

– Kobe, jeg ved ikke, hvordan jeg skal forklare, hvor meget du betyder for mig, min familie og Los Angeles Lakers, indleder Jeanie Buss et opslag på det sociale medie Instagram.

Hun er datter af den mangeårige Lakers-ejer Jerry Buss, der døde i 2013.

– Min far elskede dig som en søn, og det gør os til familie, skriver hun videre.

Kobe Bryant, der vandt fem NBA-mesterskaber gennem sin 20-årige karriere hos Los Angeles Lakers, omkom i en helikopterulykke i byen Calabasas vest for Los Angeles søndag. Alle ni personer om bord omkom. Herunder Kobe Bryants 13-årige datter, Gianna Bryant.

– Da du inviterede mig på frokost, kort efter min far døde, kæmpede jeg med at finde motivation og formål. Kobe, du tog Gianna med for at tilbringe tid sammen med mig. Du forklarede, at du ville vise hende, at kvinder kan være ledere i NBA, ligesom mændene.

– Til at begynde med lignede det en handling fra en hengiven far, som ville sætte et eksempel for sin datter. Men i virkeligheden – og jeg er helt sikker på, at du vidste nøjagtigt, hvad du gjorde – gav du mig den inspiration og styrke, jeg ledte efter, skriver Jeanie Buss.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu