ANNONCE

Ikke nogen stor overraskelse: Ny undersøgelse afslører Aarhus’ værste vejstrækning

14. maj 2018 16:35 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det er på ingen måde overraskende for de, der dagligt færdes på Kystvejen, at den nu kan kaldes Aarhus' værste vejstrækning.

For aarhusianere i bil kan det næppe være en overraskelse, at Kystvejen kva Aarhus Kommunes egen undersøgelse nu er erklæret byens værste trafikstrækning, hvad angår myldretidstrafik. Aarhus Stiftstidende omtaler undersøgelsen.

Resultatet går stik mod det forventede, da en ny trafikplan blev vedtaget i 2005. Her blev det besluttet at indskrænke strækningen til ét spor i hver retning blandt andet for at gøre plads til letbanen, der så forventeligt skulle overtage bilisterne.

Det skete – mildt sagt – ikke, for den nye trafikanalyse, som kommunen har udfærdiget viser, at det i gennemsnit tager 13 minutter at bevæge sig 3,4 kilometer i det, der må betegnes som morgenmylderet mellem klokken syv og klokken ni. I hvert fald i den nordgående retning.

Teknik- og miljørådmand Bünyamin Simsek fra Venstre har dog en nedslående melding til bilister, der bruger ventetiden på at drømme om en udvidelse af vejen på den korte, men tætte strækning. Til Stiften.dk siger han nemlig:

– Med de mange penge, der er investeret i strækningen, tror jeg ikke, det er realistisk, at den igen kan laves firesporet. En sådan strategi ville jo i øvrigt forudsætte, at byrådsflertallet erkender, at der er et problem på strækningen.

Alternativet er selvfølgelig at bilisterne rent faktisk vænner sig af med at bruge kyststrækningen og i stedet bruger Ringgaden eller Ringvejen. Sidstnævnte er nu heller ingen fornøjelse i myldretiden.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu