ANNONCE

Ikonisk filmmand er død: Men hvordan så han ud?

9. december 2019 10:47 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Caroll Spinney er manden bag de to legendariske Sesame Street-figurer Big Bird og Oscar the Grouch.

Han har selv kaldt sig ‘den mest ukendte kendte i verden’ og der var nok noget om snakken, da Caroll Spinney sagde det i sin memoir i 2003.

Artiklen fortsætter under videoen.

I mere end 50 år lagde han ellers stemme til et helt særlig stykke TV-historie, der den dag i dag stadigvæk går sin sejrsgang verden over. Caroll Spinney var nemlig både stemmen og dukkefører for Big Bird og Oscar the Grouch i den ikoniske TV-serie Sesame Street.

Men søndag døde den 85-årige TV-legende i sit hjem i Conneticut. Det skriver Huffington Post.

Caroll Spinney stod nærmest udelukkende for al dukkeføring af de to kendte figurer fra han var 36 år gammel til han rundede 80 år, men det var først i 2018, at han endegyldigt trak stikket fra TV-programmet.

– Big Bird hjalp mig med at finde mening, lød det dengang fra dukkeføreren og fortsatte.

– Før jeg kom til Sesame Street følte jeg ikke, hvad jeg gjorde var særlig vigtigt.

En lang rejse

For Caroll Spinney har livet som dukkefører på hele USAs børneprogram givet oplevelser, som de færreste nok kunne drømme om. Han har været på flere internationale turneer, skrevet bøger, medvirket på albums, haft filmroller og endda besøgt Det Hvide Hus.

– Caroll var et artistisk geni, hvis milde og elskende syn på livet hjalp med at forme og definere Sesame Street far sinde tidligste dage i 1969 og gennem fem årtier, skriver Sesame Workshop i en pressemeddelelse.

Spinneys to karakterer er nogle af de mest opsigtsvækkende i hele Sesame Street-universet, da den 248 centimeter høje Big Bird var sød som et barn, men samtidig behandlede svære og triste emner. Anderledes var Oscar, som var en gadesmart kyniker, der gemte på en mør inderside.

– Jeg kan lide at være ked af det. Det gør mig glad. Men jeg ikke lide at være glad, det gør mig ked af det, forklarede han ofte i rollen som Oscar.

Den store fugl

At håndtere rollen som en fugl, der måler 248 centimer kræver sit menneske – og når udsynet inde i figuren er ikke eksisterende, så må man finde på noget nyt og ganske innovativt. For Caroll Spinney betød det, at inde i maven på fuglen blev der placeret en TV-skærm. Den fungerede som hans eneste udsyn til verden.

Hans højre hånd håndterede hovedet hele tiden, mens hans venstre arm fungerede som begge arme.

Caroll Spinney blev født i 1933 i Waltham Massachusetts, hvor hans mor som 8-årig byggede ham et dukketeater – og det var altså her at drømmen startede.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu