»Il Cavaliere« får den kolde skulder af rival

1. marts 2013 11:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
»Il Cavaliere« får den kolde skulder af rival
Billede mangler

ITALIEN: Italiens centrumvenstre-koalition afviser at danne en samlingsregering med Silvio Berlusconis højreparti efter parlamentsvalget tidligere på ugen, som har kastet landet ud i et politisk dødvande.

 

Det oplyser koalitionsleder og ekskommunist Pier Luigi Bersani i et interview med La Repubblica.

»Jeg vil gerne sige det meget klart: Idéen om en stor koalition eksisterer ikke og vil aldrig komme til at eksistere,« siger Pier Luigi Bersani til den italienske avis.

Millioner af proteststemmer til protestpartiet Femstjerne-bevægelsen, der ledes af komikeren Beppe Grillo, har skabt en låst situation, hvor ingen af partierne kan samle flertal til at danne en levedygtig regering.

Bersanis koalition, der lige akkurat fik flere stemmer end Berlusconis ditto, siger til La Repubblica, at han vil fremlægge en dagsorden på syv til otte punkter, når han indkaldes til møde med præsidenten, Giorgio Napolitano, der i sidste ende har ansvaret for at danne en ny regering.

Adspugt om hvorvidt der bliver tale om en mindretalsregering, svarer Bersani:

»Kald det hvad du vil. For mig er det en regering for forandring«.

I interviewet svarer Bersani ikke direkte på spørgsmål om, hvorvidt han vil forsøge at få Femstjerne-bevægelsen med i en regering. Protestpartiet har tidligere slået fast, at det ikke vil danne alliancer med Italiens traditionelle partier.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu