Ildkamp skaber nye spændinger mellem atommagter

6. januar 2013 11:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ildkamp skaber nye spændinger mellem atommagter
Arkivfoto: Colourbox.
Arkivfoto: Colourbox.

Arkivfoto: Colourbox.

Skudvekslinger mellem indiske og pakistanske soldater puster liv i den historiske Kashmir-konflikt. Kampene kostede én soldat livet.

 

INDIEN/PAKISTAN: Indiske styrker har stormet en pakistansk militærpost i den omstridte bjergprovins Kashmir og dræbt én soldat og såret en anden, oplyser pakistansk militær til Reuters.

 

Ifølge en talsmand fra den pakistanske hær blev ilden besvaret, og det lykkedes at jage de angribende soldater på flugt, hvorefter det kom til skudvekslinger nær den omstridte grænselinje Line of Control nord for Pakistans hovedstad Islamabad.

 

Kampe omkring den internationalt anerkendte grænselinje i Kashmir-provinsen er ikke usædvanligt historisk set.

 

De to nationer har udkæmpet tre krige siden 1947, da de opnåede uafhængighed fra Storbritannien, og to af dem skyldes den bjergrige provins, som begge lande påberåber sig ret til.

 

Pakistan kontrollerer den nordvestlige del af Kashmir med tre millioner indbyggere, fortrinsvis muslimer, mens Indien styrer den sydøstlige del, hvor der bor omkring tre gange så mange. Mens Pakistan gør krav på hele regionen, ønsker Indien at bevare delingen.

 

Efter en »stille« periode kom der igen kurrer på tråden mellem nabolandene i 2008, da guerillasoldater hærgede løs i den indiske metropol Mumbai, hvor 166 personer blev dræbt. Indien var ikke sen til at skyde skylden på de pakistanske myndigheder, som afviste anklagerne.

 

I november henrettede Indien den sidste overlevende gerningsmand fra Mumbai-massakren, pakistanskfødte Mohammad Ajmal Kasab.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu