ANNONCE

Ina reddede nabo ud af flammerne

11. februar 2021 18:02 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk

Politiet anerkendte Ina Ritters mod og handlekraft med penge og blomster

Lørdag formiddag den 30. januar var 51-årige Ina Ritter fra Hadsund det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Hun reddede nemlig sin nabo fra en ildebrand. Takket være hendes resolutte handling overlevede han.

– Jeg lukkede min hund ud, da jeg hørte min nabo råbe om hjælp. Først så troede jeg, at han var faldet. Men da min mand og jeg kom hen til hans værksted, opdagede vi branden, forklarer Ina Ritter til Newsbreak.dk

Den hjælpeløse nabo, som er ramt af parkinson, lå på gulvet med overkroppen inde i værkstedet, hvor branden var kraftigst, og underkroppen ude i garagen.

– Jeg greb fat i skuldrene på ham og væk fra ilden. Flammerne havde fået fat i ham, men jeg fik ham uskadt ud, fortæller Ina Ritter.

Det var især værkstedets bord, som brændte heftigt.

– Jeg prøvede at slå flammerne ned med en skovl, men det kunne ikke lade sig gøre. Min mand hentede en pulverslukker, og vi tilkaldte politi og brandvæsen.

Taknemmeligheden er stor

Flammerne kunne hurtigt sprede sig, så Ina Ritters mod og handlekraft var altafgørende for naboens overlevelse, lyder det fra Nordjyllands Politi.

Politiet anerkendte Ina Ritter for den tapre indsats den 8. februar. Hun fik overrakt et beløb på 1000 kroner og en buket blomster.

– Resolut trådte du til og fik trukket borgeren ud fra flammerne, hvilket ifølge politipersonalet på stedet reddede hans liv, lød politiets begrundelse.

Ina Ritter sætter pris på anderkendelsen. Men hun betragter det ikke selv som en heltegering.

– Jeg tænkte først, at alle vel ville have gjort som mig. Men det er gået op for mig, at det er jo ikke sikkert, at alle ville være i stand til at reagere og handle, siger hun og tilføjer:

– Og så var jeg heldig med at få ham ud i live.

Naboen og hans kone var selvfølgelig meget taknemmelige for, at hun reddede hans liv.

Og Ina Ritter selv er glad for, at hun har lært sit eget reaktionsmønster at kende og ved, hvordan hun takler sådanne kaotiske og tilspidsede situationer.

Se billeder fra branden og Ina Ritter i galleriet ovenfor.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu