“Jeg har aldrig set noget lignende” Cykelhandler målløs efter indbrud

1. august 2017 10:10 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

En cykelhandler i Silkeborg har fået stjålet op mod 20 cykler, heriblandt cykelrytteren Peter Sagans OL-cykel.

Efter et indbrud hos en cykelhandler blev kendt, står ejeren målløs tilbage. Foto: Scanpix.

Et indbrud hos en cykelhandler fik ejeren af BikeWorld i Silkeborg til at spærre øjnene op, da han mødte på arbejde mandag morgen. Det skriver TV Midtvest. Her kunne Peter Jakobsen se, hvordan der var lavet hul i taget, og at der manglede op mod 20 cykler fra forretningen.

– Det er pisseirriterende. Vi er stadig ved at gøre det hele op, men jeg tror, at der er stjålet mellem 16 og 20 cykler til en værdi på omkring 700.000 kroner, fortæller Peter Jakobsen, indehaver af BikeWorld i Silkeborg, til TV Midtvest.

Tyveknægte får ros

Natten til mandag skar tyvene et hul i taget, og herfra har de hejst cyklerne op gennem hullet. Peter Jakobsen vurderer, at hullet er cirka 2 meter langt og 40 centimeter bredt.

– Det er simpelthen så professionelt. Jeg har aldrig set noget lignende. De har haft en kikkert nede, og de har virkelig været dygtige. De har savet udenom jernspærene, og de er gået uden om alarmerne.

– De har ikke en gang været nede i butikken selv, men bare stået på taget og hevet cyklerne op, siger Peter Jakobsen til TV Midtvest.

Regn varslede ulykke

Når man skal indbrud hos en cykelhandler, hjælper det at være velforberedt, og det virker det til, at Peber Jakobsens ubudne gæster var.

Det begyndte nemlig at pludselig at regne ind gennem taget for cirka en måned siden. Dengang lagde Peter Jakobsen ikke mere i det, men i dag kan han se sammenhængen.

– Samme dag havde jeg nogle mænd i butikken, som stod og kiggede op i loftet og generelt vakte mistanke, da de gik rundt. Så det er jo nok dem, der har lavet et prøvehul i taget, siger han.

De stjålne cykler er mountainbikes og specialdesignede cykler. Blandt andet har tyvene nuppet en orange racercykel, som den slovakiske verdensstjerne Peter Sagan har kørt på til OL.

Den menes at være cirka 80.000 kroner værd.

BikeWorld har udloddet en dusør på 10.000 kroner, hvis man ligger inde med oplysninger, der kan føre Midt- og Vestjyllands Politi på sporet af en opklaring.

Ikke første spektakulære cykeltyveri

Peter Jakobsen er ikke den eneste cykelhandler, der i sommeren 2017 har haft besøg af smarte tyveknægte.

Som Newsbreak.dk kunne fortælle tilbage i juni, blev der også dengang begået et spektakulært indbrud hos en cykelhandler, da Henning Jørgensen Cykler i Herning blev genstand for et lignende indbrud.

Her blev der stjålet omkring 30 racercykler til en værdi af omkring 400.000 kroner, mens der også blev stjålet en mountainbike til en værdi af omkring 72.000 kroner.

– Jeg er lidt rystet og træt af det. Da alarmen gik tænkte jeg nok, at der havde været indbrud. Det er første gang nogensinde, at det sker på denne her måde, sagde Henning Jørgensen, indehaver af Henning Jørgensen Cykler til TV Midtvest i forbindelse med tyveriet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu