Indbrud i julen – sådan sikrer du dit hjem

1. december 2016 06:04 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Nu er det december. I denne måned er det højtid - desværre også for indbrud.

Indbrud i julen – det er desværre noget tusinder af danskere har oplevet.

Julen er ikke blot festlig højtid, ferie, familie og fede gaver. Det er også den periode, hvor Danmark formelig bliver oversvømmet af indbrud. Ifølge Forsikring og Pension helt op til fire gange det normale.

Flere politikredse er også allerede i gang med kampagner mod juletyverierne.

Undgå indbrud i julen

Nordsjællands Politi opfordrer på sin Facebook-side hundeluftere til at holde ekstra øje med omgivelserne nu man alligevel er ude at lufte den firbenede.

Nordsjællands Politi sætter også ind på en helt mere håndgribelig måde – simpelthen ved at uddele brochurer på forskellige S-tog-strækninger.

– Vi vil rigtigt gerne sætte fokus på, hvad borgerne selv kan gøre for at forebygge indbrud, oplyser Helge Tang Holbek, politiinspektør og leder af Partnerskaber og Forebyggelse i Nordsjællands Politi, i en pressemeddelelse.

– Vi gør alt, hvad vi kan for at forhindre og opklare indbrud. Men det er også vigtigt, at borgerne gør, hvad de kan for at forebygge indbrud, siger Helge Tang Holbek og tilføjer:

– Jeg håber, at vi på den måde kan nå ud til rigtig mange borgere. Og ser man noget mistænkeligt, er det vigtigt, at man ringer 114.

I det hele taget findes nabohjælp i flere og flere områder over hele landet. Er dit område endnu ikke en del af nabohjælpen, er det blot at klikke ind på hjemmesiden og oprette sig.

Kedelig rekord

Danmark har ifølge brancheorganisationen Forsikring & Pension i forvejen noget nær en EU-rekord i antallet af indbrud per borger. Derfor opfordrer Forsikring & Pension til, at Danmark indfører et krav om, at vinduer og døre kan holde tyvene fra døren i minimum tre minutter.

– Vi ved at den slags tiltag virker og mindsker antallet af indbrud. Det har vi set blandt andet Holland, oplyser Jacob Nisgaard Larsen, chefkonsulent i Forsikring & Pension, på brancheorganisationens hjemmeside.

Det er dyrt

De mange indbrud koster også forsikringsselskaberne en stor sum penge.

Hos Forsikring & Pension kan man se antallet af indbrud fordelt på kvartaler.

I fjerde kvartal 2015  blev der anmeldt cirka 12.500 indbrud i private hjem – sommerhuse ikke medtaget. Det er cirka 30 procent flere end foregående kvartal.

Til de 12.500 indbrud blev der udbetalt næsten 269 millioner kroner i erstatning.

Hvad skal du gøre?

For ikke at komme hjem juleaften til et endevendt hus, er der flere ting, du selv kan gøre for at gøre livet mere besværligt for indbrudstyvene. Vi har samlet en række gode råd fra Forsikring & Pension i galleriet ovenover – klik dig igennem og se, om du er forberedt til julen.

Hjemmesiden stopindbrud.dk, der er et samarbejde mellem Sikkerhedsbranchen, Det Kriminalpræventive Råd og Forsikring & Pension har endda en lille test, hvor du ved selvsyn kan tjekke, om dit hus er helt juleklar. Den kan du finde HER. 

Skulle det formastelige alligevel ske har stopindbrud.dk en procedure, du skal følge for at lette opklaringen mest muligt. Se proceduren HER.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu