ANNONCE

Indfører opholdsforbud på Christiania

7. januar 2021 12:33 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er gældende fra den 7. januar.

Indfører opholdsforbud på Christiania
Forbuddet gør, at politiet vil være til stede i og omkring området i det nævnte tidsrum. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Fra og med den 7. januar 2021 til og med den 13. januar 2021 er der indført midlertidigt opholdsforbud i Pusher Street og Green Light District på Christiania i København. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Forbuddet træder i kraft klokken 12.00 torsdag, og det løber til 24.00. De resterende dage er forbuddet gældende fra 10.00 til 24.000.

“Opholdsforbuddet indføres som et led i indsatsen mod Covid-19, særligt for at bekæmpe den mere smitsomme, britiske virusvariant,” skriver politiet i pressemeddelelsen.

Beslutningen er truffet, fordi man vurderer, at det er nødvendigt med et forbud for at forhindre smittespredning med coronavirus covid-19 i området.

Mange mennesker

Baggrunden for forbuddet er, at der dagligt har været rigtig mange mennesker samlet i de to områder.

Politiet skriver, at man over flere dage har set mange grupper af mennesker i området på samme tid.

– Vi står i en rigtig alvorlig situation, hvor smitten er alt for høj. Derfor skal vi nu til at holde ekstra god afstand for at undgå yderligere smittespredning. Det har der været udfordringer med i området på Christiania, hvor vi flere gange har set for mange mennesker samlet for tæt. Derfor har vi vurderet, at det er nødvendigt med et midlertidigt opholdsforbud, siger politidirektør Anne Tønnes i pressemeddelelsen.

Siden den 6. januar har der i Danmark hersket et offentligt forsamlingsforbud på mere end fem personer og et anbefalet afstand mellem personer offentligt på to meter. Forbuddet skal også ses i lyset af disse tilføjelser til de eksisterende retningslinjer, danskere for tiden må leve efter.

“Opholdsforbuddet betyder, at der ikke må tages ophold i det pågældende område mellem kl. 10-24. I dag, torsdag, dog mellem kl. 12-24. Almindelig færden, dvs. gå- og løbeture, hundeluftning osv., er dog fortsat tilladt,” skriver politiet.

Respekterer man ikke forbuddet, risikerer man en bøde på 2500 kroner.

“Forbuddet nedlægges i erkendelse af Covid-19-situationen efter god dialog med Fonden Fristaden Christiania.” “Københavns Politi vil i den kommende tid være til stede på og omkring Christiania i de nævnte tidsrum,” oplyser politiet i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu