ANNONCE

Indfører udgangsforbud

5. december 2020 08:10 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Borgerne i Californiens fjerdestørste by skal holde sig hjemme og området rammes af nye nedlukninger.

Indfører udgangsforbud
San Francisco indfører nye restriktioner efter en stigning i antallet af smittetilfælde. (Arkivfoto). Foto: Harold Postic/AFP

Borgmesteren i den amerikanske storby San Francisco, London Breed, har fredag annonceret et udgangsforbud for byens indbyggere. Det sker i et forsøg på at bremse en stigning i antallet af coronasmittede personer, skriver Reuters.

– Det, vi ser nu, er en stigning, som vi ikke har oplevet magen til hidtil under pandemien, siger hun på et videostreamet pressemøde.

Tiltaget betyder, at borgerne i Californiens fjerdestørste by kun må bevæge sig udenfor i forbindelse med “essentielle aktiviteter”. De nye regler gælder for fem amter i det såkaldte Bay Area – Alameda, Contra Costa, Marin, Santa Clara og San Francisco samt byen Berkeley.

Påbuddet til borgerne om at blive hjemme træder i kraft søndag, mandag og tirsdag, alt afhængig af hvor man bor.

Lukker offentligheden

Det forebyggende tiltag indebærer nedlukning af blandt andet restauranter, hår- og neglesaloner, legepladser, barer, biografer, museer og zoologiske haver, skriver avisen San Francisco Chronicle.

Detail- og fødevarebutikker kan fortsat holde åbent, men med skærpede regler for, hvor mange kunder, der må befinde sig i lokalerne.

Ifølge borgmester London Breed har der været 16.208 bekræftede smittetilfælde i San Francisco, siden udbruddet begyndte. Der er registreret 162 dødsfald i byen, der har cirka 900.000 indbyggere.

I hele Californien, der er USA mest folkerige stat med cirka 40 millioner indbyggere, er over 19.600 personer døde af coronarelaterede årsager. Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University.

Satte rekord

Nyheden kommer kort efter, USA nok engang har sat rekord for antal nye bekræftede smittetilfælde. Fredag var det tal 225.201 – og det er jo altså kun de tilfælde, der er blevet opdaget. Den hidtidige rekord blev sat torsdag.

Desuden viser tal fra Johns Hopkins University, der overvåger epidemital fra de fleste af verdens lande, at der fredag blev registreret 2506 corona-relaterede dødsfald i USA. Det er blot endnu en dag i rækken af dage med mere end 2000 dødsfald.

I Danmark satte smitten også rekord i døgnet mellem torsdag og fredag. På bare 18 timer blev der registreret 1603 nye tilfælde, oplyste Statens Serum Institut. Dermed har Danmark indtil videre opdaget 86.743 bekræftede smittetilfælde.

867 er døde siden februar.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu