Indien hænger terrorist

9. februar 2013 07:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Indien hænger terrorist
Billede mangler

INDIEN: Indien har hængt terroristen Afzal Guru, som i 2001 medvirkede til planlægningen af et angreb på landets parlament. Han er blevet hængt i New Delhi, skriver Sky News.

 

I december 2001 kørte fem bevæbnede mænd ind i en tilbygning til det indiske parlament og åbnede ild. Ni personer blev dræbt, heraf størstedelen sikkerhedsvagter, og også de fem terrorister blev skudt.

Den indiske regering beskyldte straks terrorgrupperne Lashkar-e-Taiba og Jaish-e-Mohammad fra nabolandet Pakistan for at stå bag, og i 2002 tilbageholdt Indien fire medlemmer af Jaish-e-Mohammad, som blev anklaget for terrorisme. Blandt dem var Afzal Guru, der ligesom de tre øvrige mænd blev fundet skyldig for medvirken til angreb på parlamentet.

Det førte til øgede spændinger mellem ærkefjenderne Pakistan og Indien, og fik Indien til at opruste i Kashmir-provinsen, hvor der er stor uenighed om grænsedragningen mellem de to lande. Krisen bragte de to atommagter på krigens rand, og det internationale samfund måtte træde til for at lægge låg på den ulmende konflikt.

Guru kom selv fra Kashmir, og de indiske myndigheder holder nøje øje med udviklingen i den uroplagede provins efter hængningen. Der er indført et udgangsforbud i flere byer i området, og stikket er trukket til adskillige nyhedskanaler for at forhindre voldelige demonstrationer, skriver Sky News.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu