Indiens voldtægtssager skræmmer kvindelige turister væk

1. april 2013 19:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Indiens voldtægtssager skræmmer kvindelige turister væk
Billede mangler

INDIEN: Brutale voldtægter af såvel indiske kvinder som udlændinge i Indien har vakt opsigt verden over og slidt på Indiens image som et attraktivt turistmål. En ny undersøgelse foretaget af det indiske handelsministerium viser ifølge nyhedsbureauet AFP, at antallet af udenlandske, kvindelige turister er faldet med 35 procent i de seneste tre måneder.

 

Handelsministeriet oplyser, at turismen generelt har været faldende i Indien i nogle år på grund af konkurrence fra feriedestinationer i lande som Thailand og Malaysia. Ikke desto mindre har den seneste tids brutale voldtægter gjort ondt værre for turismen.

I december sidste år blev en 23-årig indisk studerende voldtaget af seks mænd i en bus i New Delhi og efterfølgende efterladt hårdt såret sammen med sin kæreste i vejkanten. Hun døde senere af sine kvæstelser, og sagen vakte global vrede og fordømmelse af Indiens ofte lempelige syn på voldtægt i retslig forstand.

Efterfølgende blev en sydkoreansk turist efter sigende bedøvet og voldtaget af en søn til ejeren af det hotel, hun boede på, og så sent som i marts blev en schweizisk kvinde væltet af sin cykel og voldtaget af flere mænd i byen Madhya Pradesh.

»Disse episoder har vakt bekymring omkring sikkerheden for kvindelige rejsende i Indien,« siger D.S. Rawat, generalsekretær i handels- og industriministeriet, til AFP.

72 procent af de i alt 1.200 tur-operatører, som er med i undersøgelsen, melder om en række afbestillinger i de seneste tre måneder, som ellers generelt er højsæson, foretaget af især kvindelige turister fra lande som USA, Canada og Australien.

Chefen for sammenslutningen af indiske tur-operatører, Gour Kanjilal, erkender, at episoderne har ramt turismen.

»Der er nedgang i turismen, hver gang sådan noget sker. Turismen er det første offer,« siger Gour Kanjilal til AFP.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu