Indisk festivalkaos: 36 dræbte

11. februar 2013 06:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Indisk festivalkaos: 36 dræbte
Billede mangler

INDIEN: 36 mennesker blev dræbt, da der udbrød panik søndag morgen på en togstation i byen Allahabad i Indien i forbindelse med verdens største religiøse festival, hvor millioner af hindu-pilgrimme flokkes til den hellige Ganges-flod, skriver CNN.

 

En talsmand for jernbaneselskabet siger, at stationen var overfyldt med pilgrimme. Ud over de 36 dræbte er yderligere 30 kvæstet.

Omkring 40 millioner pilgrimme ankom til Allahabad i den nordlige stat Uttar Pradesh søndag for at bade ved sammenløbet mellem floderne Yamuna, Ganges og Saraswati.

Hinduernes vigtigste pilgrimsrejse foretages hvert 12. år.

Hinduer tror, at et bad, der hvor de tre floder mødes kan rense dem for alle verdslige synder.

Søndag er den vigtigste dag i den 55-dage lange Kumbh Mela-festival.

Ifølge hinduistisk mytologi er Allahabad et af fire steder, hvor en kande med dråber af »udødelighedens nektar« faldt til jorden, da guder og dæmoner sloges om den.

Den hellige badning begyndte lørdag eftermiddag og mindst 12.000 politifolk bevogter det næsten 20 kvadratkilometer store område.

Den indiske premierminister Manmohan Singh er dybt chokeret over dødsfaldene og lover »al mulig hjælp« til de lokale myndigheder.

»Jeg sender min dybeste medfølelse til de berørte familier og ønsker de tilskadekomne en hurtig og god bedring, siger premierministeren.

Han lover i samme forbindelse, at de sårede og familierne til de dræbte vil få kompensation.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu