ANNONCE

Indkalder til krisemøde

15. oktober 2020 19:48 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Hvor, vides ikke.

Indkalder til krisemøde
Sofie Carsten Nielsen har indkaldt folketingsgruppen til krisemøde. (Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, har indkaldt partiets folketingsgruppe til møde søndag. Det oplyser partiet.

Det præcise tidspunkt og sted kendes ikke endnu.

Mødet skal holdes i kølvandet på diskussioner om, hvem der vidste hvad i sager om den tidligere leder Morten Østergaard, som har erkendt at have givet uønsket seksuel opmærksomhed til kvinder i partiet.

I lidt over en uge har folketingsmedlemmer fra De Radikale skrevet opslag på Facebook, som har båret brænde til bålet i en regulær krise for partiet.

Morten Østergaard forlod for lidt over en uge siden posten som radikal leder. Det skete, efter at han indrømmede at have lagt en hånd på partifællen Lotte Rods lår for ti år siden.

Sofie Carsten Nielsen blev ny politisk leder.

Senere skrev Østergaard på Facebook, at han for flere år siden blev bekendt med tre sager om, at kvinder havde oplevet uønsket kontakt fra ham.

Siden er folketingsmedlem Katrine Robsøe stået frem som en af de tre.

Ida Auken, der har orlov fra Folketinget, skrev onsdag et langt opslag på Facebook, hvori hun beretter om en konkret episode fra Folkemødet i 2017, hvor Morten Østergaard skulle have befamlet en ung kvinde.

Sofie Carsten Nielsen dækkede over den sag og over upassende opførsel fra Østergaard, skrev Auken. I stedet burde Carsten Nielsen og den øvrige ledelse have grebet ind, skriver hun.

Sofie Carsten Nielsen har torsdag sagt, at hun har haft snakke med Ida Auken om Morten Østergaards adfærd, men at hun ikke har kendt til den konkrete episode.

Torsdag skrev Martin Lidegaard også et opslag på Facebook, hvori han skriver, at han ikke har grund til at betvivle Ida Auken.

Han skriver også, at ledelsen burde have grebet ind.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu