ANNONCE

Indkalder til nyt pressemøde

30. oktober 2020 17:36 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Nyt varslingssystem præsenteres lørdag. Det skal give mere forudsigelighed om, hvad myndigheder gør, når coronasmitten stiger.

Indkalder til nyt pressemøde
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) deltager i pressemødet lørdag sammen med erhvervsminister Simon Kollerup. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix)

Regeringen præsenterer lørdag et nationalt corona-varslingssystem, som blandt andet erhvervslivet har efterspurgt igen og igen.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet fredag eftermiddag.

Varslingssystemet bliver præsenteret på et pressemøde lørdag, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) deltager.

Dertil er Helene Bilsted Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, og Tyra Grove Krause, afdelingschef ved Statens Serum Institut, med ved pressemødet.

Senest onsdag efterlyste medlemsdirektør i erhvervsorganisationen Dansk Industri Lars Frelle-Petersen et varslingssystem.

– Vi har brug for et varslingssystem, så restriktioner ikke kommer som en tyv om natten og lukker virksomhederne ned, hvilket også gør det helt umuligt for virksomheder at planlægge ordentligt, sagde han.

Kommer som lovet

I sin tale i forbindelse med Folketingets åbning 6. oktober lovede statsminister Mette Frederiksen (S), at et varslingssystem snart ville blive præsenteret.

– Inden længe vil regeringen – som lovet – præsentere et varslingssystem, der giver mere forudsigelighed omkring, hvad vi gør, hvis smitten stiger, sagde hun.

Det var i juni, at statsministeren bebudede, at der ville komme et varslingssystem.

– Til efteråret, hvor vi risikerer ny eller højere smitte, vil vi basere indsatsen på et nationalt varslingssystem, hvor myndighederne på baggrund af objektive tal for smittespredningen udformer en risikovurdering, sagde Mette Frederiksen.

Pressemødet begynder klokken 11 lørdag. Der er fredag ikke nogen oplysninger om, hvordan varslingssystemet konkret kommer til at fungere.

Ny smitterekord fredag

Der er i døgnet mellem torsdag og fredag registreret 1191 yderligere coronavirus-tilfælde. Det fremgår af tal fra Statens Serum Institut (SSI), der er offentliggjort klokken 14. Af tallene fremgår det også, at de nye smittetilfælde er fundet blandt 21.544 testede.

Siden 27. februar, hvor det første registrerede tilfælde af Covid-19 blev fundet hos en TV2-journalist, er 45.225 personer blevet smittet med coronavirus. I hvert fald bekræftet smittet. SSI har tidligere i et studie kortlagt, at test for antistoffer indikerer, at flere smittes, end det officielle tal indikerer.

Ofte er antallet af nye smittetilfælde forbundet med antallet af tests. Det ses ved, at de dage, hvor der findes mange smittetilfælde, er der typisk også testet flere. Samme gælder ved offentliggørelsen fredag.

For eksempel blev der mellem onsdag og torsdag fundet 860 nye smittetilfælde, men da var også kun kommet svar på prøver fra omtrent 14.000 testede.

Flere dødsfald

Yderligere tre personer er døde, og dermed er det officielle danske dødstal nu på 719. Det svarer til, at 1,6 procent af alle bekræftede smittetilfælde i Danmark leder til coronarelateret dødsfald.

33 personer er blevet indlagt i løbet af det seneste døgn. Det har medført en de facto stigning i antallet af indlagte på fem, således er 144 personer i skrivende stund indlagt på et isoleret corona-afsnit et sted i Danmark.

Af dem er 17 så syge, at de er indlagt på et intensiv-afsnit. 14 af dem får hjælp til at trække vejret med en respirator. Antallet af indlagte er på samme niveau som i midten af maj.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu