ANNONCE

Indkalder til pressemøde

11. december 2020 08:51 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Afgørelsens time nærmer sig.

Indkalder til pressemøde
Udenrigsministeriet holder pressemøde fredag om Brexit. Foto: Scanpix
I forlængelse af særligt Brexit-ministermøde bliver der fredag eftermiddag holdt et særligt pressemøde i Eigtveds Pakhus i Udenrigsministeriet, fremgår det af en pressemeddelelse.
Efter et møde onsdag mellem den britiske premierminister, Boris Johnson, og EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, blev der sat en deadline søndag for, hvor vidt parterne kan blive enige om at lande en aftale om det fremtidige forhold parterne i mellem eller ej.

Briterne bryder 31. december de sidste bånd til EU, medmindre parterne i sidste øjeblik enes om en handelsaftale.

“Vi fik en klar forståelse for hinandens synspunkter. De er fortsat langt fra hinanden”, skrev von der Leyen på Twitter efter mødet.

Ved pressemødet fredag deltager udenrigsministeren, skatteministeren, ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri og udlændinge- og integrationsministeren. Emnet for mødet er et særligt Brexit-beredskab.

PostNord har allerede sat en disclaimer på sine sider for pakker og import heraf, hvor det fremgår, at man bør være særlig opmærksom på, at der kan ske store ændringer.

Storbritannien forlod formelt EU i januar i år, men har siden været i en overgangsperiode, hvor briterne stadig er en del er EU’s indre marked og toldunion.

Hvis det ikke lykkes at få en handelsaftale i stand, så bliver der efter nytår indført told og toldkontrol, hvilket reelt vil gøre skade på økonomien hos alle parter.

Pressemødet fredag bliver sat i gang klokken 14.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu