ANNONCE

Indkalder til vigtigt pressemøde

6. november 2020 12:44 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Udenrigsministeriet indkalder udenlandske medier til vigtigt pressemøde.

Indkalder til vigtigt pressemøde
Situationen omkring corona-mutation i mink kræver opmærksomhed fra udenlandske medier. Arkivfoto: Scanpix

Udenrigsministeriet indkalder til pressemøde for den internationale presse om mutation af coronavirusset fra mink til mennesker i Danmark.

Pressemødet finder sted fredag klokken 14.30, oplyser ministeriet.

I de seneste dage har Danmark noteret sig hele verdens opmærksomhed på grund af tilfælde af smitte med muteret coronavirus fra min. Derfor skal situationen nu afklares for udenlandske  medier. Medierne vil på pressemødet blive oplyst om, hvad Danmark har igangsat af tiltag for at nedkæmpe smitten og mutationsvirussen.

Udenrigsminister Jeppe Kofod, direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, afdelingschef hos Statens Serum Institut (SSI) Tyre Grove Krause og Nikolas Kühn Hove, der er beredskabschef i Fødevarestyrelsen, vil deltage på mødet.

Torsdag udtalte statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde om situationen for Nordjylland, at “verdens øjne hviler på os på grund af den særlige situation”. Der er nemlig fundet en særlig mutation af coronavirus i mennesker smittet via mink.

Den kan i yderste konsekvens svække effekten af en eventuel vaccine. Derfor skal alle mink – op mod 17 millioner – i Danmark aflives. Torsdag meddelte regeringen, at man forsøger at inddæmme smitten i syv nordjyske kommuner. Faktisk kaldte statsministeren det en reel nedlukning.

Det drejer sig om kommunerne Jammerbugt, Vesthimmerland, Læsø, Frederikshavn, Hjørring, Thisted og Brønderslev.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu