Betjent blev invalid: Nu reagerer hustruen

For betjentens hustru, Gitte Nymann, har det været vigtigt at få et indblik i, hvad der skete den dag, hendes mand blev påkørt

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV 2 Østjylland

Da dommen over den 21-årige vanvidsbilist fredag faldt, blev der samtidig sat et punktum for den påkørte betjent Stefan Nymann og hans kone, Gitte.

Hun har fulgt sagen fra retslokalet i Aarhus, hvor gerningsmanden har siddet på anklagebænken. Alligevel er det hverken had eller bitterhed, der har fyldt hos Gitte Nymann.

- Jeg forholder mig ikke til gerningsmanden. Det har været givende for mig at være der under retssagen for at få et indblik i, hvad der skete den dag, siger hun.

Har tillid til systemet

Dommen på de fire års fængsel forholder hustruen sig ikke til.

- Vi har tillid til, at der er nogle kloge mennesker, der har forholdt sig til, hvad han er skyldig i, og hvad dommen skal være, siger Gitte Nymann.

- Der er faldet dom i de 35 forhold, han er kendt skyldig i, og det er et udtryk for, hvad lovgivningen siger. Det omhandler selvfølgelig også Stefan, men samtidig har det ikke noget at gøre med den situation, vi står i.

Kæmper stadig en kamp

Ulykken fandt sted 18. juni sidste år, hvor den 21-årige Mohamad Tarek Younes under en flugt fra politiet ramte betjenten i krydset Åby Ringvej/Silkeborgvej i det vestlige Aarhus.

Stefan Nymann endte i koma og pådrog sig en varig hjerneskade og lammelse af højre side af kroppen.

Mohamad Tarek Younes blev anholdt to dage efter, og siden 4. maj i år har retssagen mod ham kørt med stor mediebevågenhed.

- Det bliver godt med lidt luft og at komme videre fra medieshowet, siger Gitte Nymann.

Retter fokus mod fremtiden

Parret kan nu igen rette deres fulde fokus på Stefan Nymann, hans rehabilitering og deres fremtid, fortæller hun.

- Vi har en kamp foran os, siger hustruen.

Gerningsmand frakendt førerretten

Udover de fire år bag tremmer blev Mohamad Tarek Younes frakendt førerretten i otte år, og bilen bliver konfiskeret, bestemte Retten i Aarhus.

De 35 forskellige forhold, han er dømt for, spænder fra tyveri og vold til forskellige færdselsovertrædelser. Men det er altså forholdet om påkørslen af betjenten, der har fået det største fokus.

Stadig enorm opbakning

Der har samtidig været stor opbakning til Stefan Nymann og hans familie fra offentligheden og andre betjente.

Blandt andet har foreningen Thin Blue Line, der støtter tilskadekomne politiansatte, indsamlet 2,6 millioner kroner til fordel for Stefan Nymann.

Powered by Labrador CMS