Borgere i oprør over kæmpemast

Står det til TDC, skal der stå en 48 meter høj mast 300 meter fra Esrum by og cirka 650 meter fra Esrum Kloster. Flere borgere vil dog ikke have, at masten stilles op

Pernille Søndergaard (nytgribskov) er formand for -Udvikling, -By og Landudvalget i Gribskov Kommune. Heller ikke her er man sikre på, at telemasten er den bedste idé.
Pernille Søndergaard (nytgribskov) er formand for -Udvikling, -By og Landudvalget i Gribskov Kommune. Heller ikke her er man sikre på, at telemasten er den bedste idé.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 Lorry

Fem hustande i Esrum mangler mobildækning, og derfor vil teleselskabet TDC opstille en 48 meter høj telemast, der skal pryde det grønne landskab nær Esrum by og Esrum Kloster.

Telemasten skal gøre det muligt for TDC at overholde sine forpligtelser om at kunne levere mobildækning i området.

Det er op til Gribskov Kommune at beslutte, om de vil imødekomme TDC's anmodning om at opstille masten - en beslutning, der skal tages på et udvalgsmøde tirsdag aften.

Hvis det står til en række borgere i området, bør telemasten dog aldrig se dagens lys. De har nemlig udsigt til at skulle se på den 48 meter høje mast fra deres haver.

- Problemet er, at det slet, slet ikke er nødvendigt. Kommunens administration indstillede en forkert forklaring og information til politikerne, for det er rigeligt at sætte små antenner og små sendekasser på forskellige huse i Esrum, siger Helle Schultz, der bor i området.

Passer ikke

Heller ikke hendes nabo, Lene Grinde, mener, at mobildækning til fem hustande i området kan retfærdiggøre, at hun skal se på en 48 meter høj telemast.

- Vi snakker om fem adresser, der skal dækkes med en sindssygt høj mobilsignal. Det der med, at de høje træer bagved skulle dække det meste af den, det passer jo ikke, siger Lene Grinde.

Op til politikerne

Uanset hvad er det altså op til politikerne at afgøre, om masten skal op, men det er ikke så let endda at tage stilling til, lyder det.

- Det er en rigtig svær beslutning, fordi en mast på 48 meter i det åbne land jo ikke er noget, der ligger i vores kommuneplan, siger Pernille Søndergaard (Nytgribskov), der er formand for udvalget for Udvikling, By og Land i Gribskov Kommune:

- I vores kommuneplan står der sådan set omkring master, at de skal placeres i nærheden af andre tekniske anlæg eller bygninger, og det bliver den her ikke, så det er det, vi kalder en maste i åbent land.

Sådan vil det ifølge Lene Grinde se ud, hvis det lykkes for TDC at opføre en telemast tæt ved Esrum Kloster.
Sådan vil det ifølge Lene Grinde se ud, hvis det lykkes for TDC at opføre en telemast tæt ved Esrum Kloster.

En lille smule mærkværdigt

Pernille Søndergaard erklærer sig umiddelbart enig med borgerne, når de siger, at det er meget at sætte en 48 meter høj mast op, som kun er til glæde for fem hustande.

- Og det er også noget af det, vi skal diskutere tirsdag og spørge endnu mere ind til hos vores administration, fordi det er jo noget, der for os alle sammen måske virker en lille smule mærkværdigt, at der skal en 48 meter høj mast op for fem hustande i Esrum, siger Pernille Søndergaard.

650 meter fra kloster

Masten er planlagt til at skulle stå 300 meter fra Esrum by og cirka 650 meter fra Esrum Kloster.

Beslutningen skal tages ved et møde tirsdag klokken 17.00 i Udvalget for Udvikling, By og Land på Gribskov Rådhus.

Powered by Labrador CMS