Skip to main content

Borgmester afviser dobbeltmoral

Borgere på Møn har fået besked på at fjerne ulovligt opsatte skilte, mens Vordingborg Kommune selv nægter at efterkomme et påbud fra Vejdirektoratet i pylonsag

Mens kommunen med den ene hånd selv nægter at efterkomme et påbud fra Vejdirektoratet om at fjerne eller overdække pylonen ved Afkørsel 41, kræver kommunen men den anden hånd at lodsejere skal fjerne deres skilte. Borgmester Mikael Smed (S) mener ikke, det er problematisk.
Mens kommunen med den ene hånd selv nægter at efterkomme et påbud fra Vejdirektoratet om at fjerne eller overdække pylonen ved Afkørsel 41, kræver kommunen men den anden hånd at lodsejere skal fjerne deres skilte. Borgmester Mikael Smed (S) mener ikke, det er problematisk.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Citathistorie: Sjællandske

Vordingborg Kommune har sendt breve ud til 13 husstande, hvori kommunen kræver, at ejerne fjerner skilte, der protesterer mod feriefabrikker.

Anledningen er udsigten til opførelse af store feriehuse ved Hjelm Bugt.

Det er egentlig ikke nogen historie ifølge juraprofessor Frederik Waage, juridisk Institut på Syddansk Universitet, for kommunen har pligt til at håndhæve naturbeskyttelsesloven.

Men det er problematisk, og det giver Vordingborg Kommune et forklaringsproblem, at de ikke selv følger reglerne, siger han videre.

Det skriver Sjællandske.

'To forskellige ting'

Kommunen har nemlig, som tidligere beskrevet i Sjællandske, nægtet at efterkomme et påbud fra Vejdirektoratet om at fjerne eller overdække pylonen ved Afkørsel 41, der reklamerer for McDonald’s, Shell og Ionity.

Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S) mener derimod, at der er tale om to forskellige ting.

- Pylonen står i tilknytning til et erhvervsområde og dermed ikke i det åbne land. Der er vi uenig med Vejdirektoratet, siger borgmesteren, som kalder politianmeldelsen helt udramatisk.

Del din kommentar