Givskud Zoo laver Zootopia

Sådan kommer en del af Zootopia til at se ud. Foto: Givskud Zoo.
Udgivet Opdateret

Tirsdag blev sløret løftet for den kommende Zootopia dyrepark i Givskud – en verdensklasse attraktion i Sydjylland, der skal skabe livskvalitet for dyr og dyreentusiaster.

Zootopia bygger videre på den statsanerkendte zoologiske have, Givskud Zoo fra 1969. En masterplan fra 2004 er udgangspunktet for visionen og udviklingen af Zootopia til et af Europas mest avancerede helårs zoo-anlæg, og et af de førende feriecentre i Sydjylland frem til Givskud Zoo – Zootopias 50-års jubilæum i 2019.

Zootopia skal være med til at styrke turismen i Vejle-regionen og desuden komplementere de nærliggende feriedestinationer Legoland, Lalandia, samt det nye LEGO Brand House, ligeledes tegnet af BIG. Forprojektet er blevet til med generøs støtte fra Ole Kirk’s Fond.

”Givskud Zoo – Zootopia har ikke ligefrem tradition for at anvende arkitekter i vores anlægsprojekter, men Bjarke Ingels og BIG har demonstreret så meget innovation samt stor forståelse og inddragelse af naturens former og væsen i mange andre projekter, at det var meget fristende at spørge, om de var interesseret i at indgå i denne proces sammen med os. Det var de heldigvis, og nu foreligger den utroligt spændende og innovative plan, siger direktør Richard Østerballe i en pressemeddelelse.

Zootopia strækker sig over cirka 120 HA og udformes i tre sammenhængende oplevelseslandskaber, som hver især repræsenterer kontinenterne Asien, Afrika og Amerika. Anlægget indrettes så naturtro og autentisk som muligt og de besøgende får mulighed for at komme helt tæt på dyrene, ude såvel som inde uden synlige barrierer. Indgangen til Zootopia sker gennem et nyt ankomstområde, som indeholder alle hovedfunktionerne og samtidig skaber et klart overblik over de mange muligheder i parken.

Det eksisterende Givskud Zoo vil holde åbent under hele byggefasen. Første del forventes afsluttet ved Givskud Zoos 50-års jubilæum i 2019.

Powered by Labrador CMS