Danske fodboldfans i problemer

Ministerium arbejder på at finde en løsning, så det bliver mindre besværligt at rejse til og fra Aserbajdsjan

Mange danske fans var lørdag rejst til Amsterdam i Holland for at se Danmark spille mod Wales.
Mange danske fans var lørdag rejst til Amsterdam i Holland for at se Danmark spille mod Wales.
Udgivet Opdateret

Det kan blive en besværlig omgang, hvis danske fodboldfans beslutter sig for at rejse til Baku i Aserbajdsjan for at se landsholdet spille næste EM-kamp på lørdag.

Umiddelbart giver en gyldig billet til Danmarks kamp adgang til at rejse ind i landet. Det bliver straks mere vanskeligt, når man skal rejse retur.

Aserbajdsjan er i øjeblikket farvet orange i Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Det betyder, at alle ikke-nødvendige rejser bliver frarådet til landet.

Det betyder også, at hvis man rejser retur til Danmark fra Aserbajdsjan, så er der krav om ti dages karantæne - dog med mulighed for at teste sig ud af karantænen på dag fem.

Arbejdes på løsning

Der bliver dog fra dansk side arbejdet på at finde en løsning, der vil gøre det lettere at rejse ud og hjem. Det oplyser Udenrigsministeriets pressetjeneste.

Det lykkedes i forbindelse med Danmarks kamp lørdag i Amsterdam i Holland, hvor danske fans kunne opholde sig i landet i op til 12 timer uden at skulle gå i karantæne.

Den mulighed var der nogle få tusinde danske fans, der gjorde brug af. Blandt andet var der flere, som med fly fløj til og fra Holland på samme dag.

Har booket fly

Der var også fans, som rejste i bus fra Danmark med rejsearrangøren Landsholdsrejser.dk.

Her har man allerede booket nogle fly i forhåbning om at kunne sende danske fans til Baku.

Ifølge Nicolai Bryde Nielsen, direktør og medstifter af Landsholdsrejser.dk, har firmaet siden lørdagens kamp fået 300 henvendelser fra danskere, der har lyst til at rejse til Baku for at se kampen på stadion.

- Jeg vil skyde på, at vi kan sende to-tre chartrede fly afsted, og at der måske i alt kommer 2000-3000 danskere til Baku for at støtte landsholdet, siger Nicolai Bryde Nielsen.

Afklaring senest mandag

Han fortæller, at der helst skal komme en afklaring om rejserestriktionerne senest mandag, for at man skal kunne nå at få et rejsetilbud til Baku på plads.

Danmarks kamp næste weekend i Baku bliver enten mod Holland eller Tjekkiet. Modstanderen bliver fundet søndag aften.

Sådan er det gået Danmark i knockout-kampene ved VM- og EM-slutrunderne

EM:

1984: Danmark taber til værtsnationen Frankrig i gruppespillet, men bliver nummer to i puljen. Der er kun otte hold med - fire går videre. Så i semifinalen møder vi Spanien. Kampen ender 1-1 i ordinær spilletid og skal afgøres i straffesparkskonkurrence. Her er Preben Elkjær den eneste, der brænder, og det betyder, at vi ryger ud. Da man ikke spiller om bronze i 1984, bliver Danmark delt 3'er med Portugal.

1992: Det år er der sikkert rigtig mange danskere, der husker. Efter at have slået franskmændene i sidste spillerunde i gruppespillet går vi videre på en andenplads bag værterne fra Sverige. Vores semifinale mod Holland skal ud i straffesparkskonkurrence, og denne gang er vi bedre end i 1984. Kim Christofte sparker det sidste spark, der sender os i finalen. Her slår vi Tyskland med 2-0. Det er Danmarks eneste sejr ved en EM- eller VM-slutrunde nogensinde.

2004: Denne gang var 16 hold kvalificeret til slutrunden i Portugal. Danmark bliver 2'er i sin pulje og møder Tjekkiet i kvartfinalen. Her taber vi stort med 0-3.

VM:

1986: Danmark vinder alle sine tre puljekampe og skal møde Spanien i ottendedelsfinalen. Jesper Olsen bringer os på 1-0, men forærer spanierne målet til 1-1. Danmark taber 1-5.

1998: Vi bliver nummer to i puljen, hvor vi taber til værterne fra Frankrig. I ottendedelsfinalen smadrer vi Nigeria med 4-1 og møder Brasilien i kvartfinalen. Her taber vi en meget lige kamp med 2-3.

2002: Danmark bliver nummer et i puljen, hvor vi blandt andre slår de forsvarende verdensmestre fra Frankrig. Desværre løber vi ind i et engelsk landshold, der er langt bedre. Vi taber 0-3.

2018: Her bliver vi nummer to i puljen, hvor vi vinder over Peru og spiller uafgjort med Australien og de senere verdensmestre Frankrig. I ottendedelsfinalen mod Kroatien kommer vi foran efter to minutter. Kroaterne udligner og kampen går hele vejen til straffesparkskonkurrence. Her brænder både Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen, og Danmark ryger ud til de senere sølvvindere. 

Powered by Labrador CMS