DMI om kommende vejrskifte: Superærgerligt

Vejret kommer til at vise sig fra en anden side, end man har været vant til på det seneste

Hvis man skal se fodbold på storskærm lørdag, bør man overveje at tage varmt tøj på. Foto: Linda Kastrup/Scanpix.
Hvis man skal se fodbold på storskærm lørdag, bør man overveje at tage varmt tøj på. Foto: Linda Kastrup/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Der er et markant og mærkbart vejrskifte på vej til Danmark, og det rammer på et tidspunkt, hvor rigtig mange ellers har mulighed for virkelig at nyde vejret udenfor. 

Før det kommer dertil, byder fredagen dog på ganske flot vejr. Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Thor Hartz, Newsbreak.dk. 

DMI forventer 20-23 graders varme i dag, men kigger man mod vest, vil der i løbet af dagen komme skyer til landet. Med skyerne kan der komme enkelte byger, og vejrskiftet fortsætter fredag aften og fredag nat. 

En koldfront

Med vejrskiftet følger en koldfront, og det betyder, at den østlige del af landet lørdag morgen kan stå op til regnvejr. 

Der bliver plads til solen lørdag, men man får ikke mulighed for at mærke den på samme måde som i de forgangne dage. Det blæser nemlig så meget op, at lørdag bliver mærkbart køligere, end danskerne ellers har vænnet sig til. 

Vinden bliver hård med vindstød op til kuling, og det betyder, at de 16-18 graders varme, der er udsigt til lørdag, i løbet af dagen vil føles som 15 grader. 

Det bliver koldere endnu

Lørdag er dagen, hvor Danmark spiller første kamp ved EM. Det betyder, at Parken er åben for fans med billet, mens kampen mod Finland også bliver vist på storskærm flere steder i landet. 

- Det er nok meget godt at huske den varme trøje og en jakke, siger Thor Hartz til dem, der overvejer at deltage i sådan et arrangement. 

Den kraftige vind gør nemlig, at temperaturerne lørdag aften kommer til at føles som 7-10 graders varme. 

Det vender igen

Vejret lørdag ser til gengæld ud til at være en enlig svale i det nuværende sommervejr. 

Allerede søndag aftager vinden igen, og det bliver solrigt, mens temperaturen kommer op på 18-19 grader. 

- Det vil føles noget mere varmt end den blæsende lørdag, siger Thor Hartz. 

Han fortæller, at starten af næste uge ser ud til igen at byde på temperaturer på den gode side af 20 grader, og det betyder altså, at det ser ud til kun at være lørdag, der bliver en strid omgang.

- Det er superærgerligt, siger Thor Hartz til Newsbreak.dk. 

Powered by Labrador CMS