Fik kæmpebøde: Badehotel klager

Det firstjernede Dyvig Badehotel har modtaget en sur smiley og bøde på 20.000 kroner efter Fødevarestyrelsens kontrolbesøg. Men det er badehotellet uforstående overfor

Fødevarestyrelsen har været forbi Dyvig Badehotel, og de slår ned på, at fisk opbevares ved for høj temperatur. Men det er badehotellets forpagter uenig i.
Fødevarestyrelsen har været forbi Dyvig Badehotel, og de slår ned på, at fisk opbevares ved for høj temperatur. Men det er badehotellets forpagter uenig i.
Udgivet Opdateret

Der kom en sur smiley og en kæmpebøde på 20.000 kroner ud af Fødevarestyrelsens seneste kontrolbesøg på Dyvig Badehotel. Det skriver Ekstra Bladet

Ifølge avisen viste det sig nemlig, at det firestjernede badehotel, som ligger på Als, har opbevaret fersk laks og ferske fiskefileter ved for høj temperatur.

Fødevarestyrelsen målte temperaturen i det køleskab, som fisken var opbevaret i, til 7,4 grader. 

Kernetemperaturen i den ferske laks blev målt til 5,7 grader, imens de målte rødspættefileterne til 4,3 grader. 

Ifølge styrelsens regler skal fersk fisk opbevares ved højst to grader eller i is.

Der vanker flere besøg

Derudover blev der konstateret snavs og kalk i to ud af tre isterningemaskiner på Dyvig Badehotel, skriver Ekstra Bladet.

Så ud over den sure smiley og bøden har badehotellet fået indskærpet, at alle redskaber, udstyr og tilbehør, der kommer i berøring med fødevarer, skal holdes ordentligt rent. 

Der venter nu badehotellet yderligere to besøg fra Fødevarestyrelsen. 

-Det var ikke fersk laks

Hos Dyvig Badehotel forstår forpagter John Bech Amstrup ikke, at han har modtaget en sur smiley og en bøde. 

- Vi er uforstående over for det, for de skriver, at det er fersk laks, de har taget temperaturen på, men det er det ikke. Det er en laksemousse, så det vil sige, at det er tilberedt og dermed en kølevarer, der må være mellem fem og seks grader, siger han til Ekstra Bladet

Forpagteren har desuden en formodning om, at det ikke er temperaturen i rødspættefileten, som er blevet målt, men i stedet persillens temperatur. 

Derfor har John Bech Amstrup ifølge avisen valgt at klage over afgørelsen. Han er ked af at skulle have en sur smiley hængende. 

Fødevarestyrelsen har oplyst til Ekstra Bladet, at de har modtaget klagen. 

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Dyvig Badehotel. 

Powered by Labrador CMS