Finder fejl i psykiatrien efter Fields-sag

Styrelse mener, at Psykiatrisk Center Amager har begået fejl i behandlingen af formodet gerningsmand

Udgivet Opdateret

Styrelsen for Patientsikkerhed giver et påbud til Psykiatrisk Center Amager.

Det er det psykiatriske center, hvor den formodede gerningsmand bag skyderiet i indkøbscentret Field's i juli sidste år var i behandling inden den tragiske hændelse.

Det fremgår af en tilsynsrapport, som Styrelsen for Patientsikkerhed har offentliggjort mandag.

Udgør stort problem

Centret er blevet påbudt at sikre systematisk opfølgning på behandling, at sikre koordinering af den medicinske behandling med patienters egen læge eller psykiater, og at sikre tilstrækkelig journalføring.

- Styrelsen vurderer, at fejlene og manglerne i relation til at sikre en forsvarlig tilrettelæggelse og dokumentation af behandling og opfølgning samt tilstrækkelig journalføring samlet udgør større problemer af betydning for patientsikkerheden, skriver styrelsen.

Tilsynsrapporten er lavet på baggrund af et tilsynsbesøg 29. november 2022.

Kritisk for sikkerheden

Efter besøget har styrelsen konkluderet, at sygepleje- og medicinstuderende på centret selv har udført opgaver, som skal laves af eller i samarbejde med en læge.

Region Hovedstadens Psykiatri hævder i et høringssvar ifølge Jyllands-Posten, at medicinændringerne er aftalt med en læge.

Det er bare ikke blevet journalført.

- Det er kritisk for nuværende og fremtidige patienters sikkerhed, når der for eksempel ikke bliver fulgt op på, om en patient har fået den behandling, som patienten skal have, siger overlæge og enhedschef for Tilsyn og Rådgivning Øst i Styrelsen for Patientsikkerhed Bente Møller i et skriftligt svar til Jyllands-Posten.

Henvist til forskellige afdelinger

En 22-årig mand er sigtet for at have skudt og dræbt tre personer i Field's den 3. juli.

Et halvt år inden skyderiet havde han henvendt sig til Psykiatrisk Center Amager.

Herfra blev han i alt henvist fire gange til forskellige afdelinger på Psykiatrisk Center Amager.

Det fremgår af en kortlægning af forløbet op til skyderiet, som TV2 og Frihedsbrevet har lavet.

Politiet anholder den formodede gerningsmand ude foran indkøbscenteret.
Politiet anholder den formodede gerningsmand ude foran indkøbscenteret.

SKYDERIET I FIELD'S

Skyderiet i Field's 2022 fandt sted omkring klokken 17:30 den 3. juli 2022, da en person åbnede ild med en riffel i indkøbscentret Field's på Amager i København. Ved skyderiet blev tre mennesker dræbt og fire såret af direkte skud, som alle er i alvorlige men stabile tilstande (pr. 5. juli 2022). Yderligere tre blev såret af mulige strejfskud, mens 20 personer blev lettere såret i forbindelse med evakueringen af centret.

Københavns Politi fik en anmeldelse om skyderiet kl. 17:35 og rykkede herefter ud mod centeret, hvor de klokken 17:48 anholdt en 22-årig etnisk dansk mand Motivet kendes ikke, men politiet formoder, at den mistænkte handlede alene Dagen efter skyderiet blev han sigtet for tre drab, syv drabsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse.

Samme dag var det planlagt, at Harry Styles skulle optræde i Royal Arena, der ligger mindre end en kilometer fra Field's. Selvom det først meldtes ud, at koncerten fortsat ville blive afholdt, blev koncerten senere aflyst. Koncertgængerne blev kørt til Vanløse Station med Københavns Metro-linjerne M1 og M2, der blev lukket midlertidigt for andre rejsende.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS